Vlak smrti: Odškodnění bude 15 milionů! Smrt = 240 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vlak smrti: Odškodnění bude 15 milionů! Smrt = 240 000 Kč!

PRAHA – České dráhy začaly pracovat na odškodnění všech pozůstalých a cestujících z tragické vlakové nehody u Studénky. Železnice je pro případy takovýchto katastrof pojištěna a první odhady hovoří o tom, že bude vyplaceno odškodnění okolo 15 milionů.


Do včerejšího poledne se o odškodnění přihlásilo již více než dvacet lidí. „Ona to není otázka zavinění a nebo nezavinění vlakové nehody z naší strany. Zákon hovoří jasně, cestující se zakoupením jízdenky a nastoupením do vlaku stává naším zákazníkem a my neseme zodpovědnost za jeho přepravu z bodu A do bodu B,“ řekl Aha! Petr Šťáhlavský z tiskového oddělení Českých drah s tím, že ČD jsou zodpovědné za případnou škodu, která mu cestováním vznikne. „Vznikl speciální tým, který bude mít na starosti, aby bylo odškodnění vyplaceno jak nejrychleji to bude možné, v případě pozůstalých bude naší snahou odškodnit je do dvou týdnů. Pozůstalí dostanou každý 240 tisíc korun. Zároveň České dráhy uhradí náklady spojené s léčením, bolestné i materiální škody,“ prohlásil Šťáhlavský. Odškodnění se bude týkat přes stovku lidí, kteří prokážou, že byli účastníky nehody.


Autor: (nek)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.