Martin Studený: Chtěl vyhodit panelák do vzduchu - Už je zase na svobodě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Martin Studený: Chtěl vyhodit panelák do vzduchu - Už je zase na svobodě!

Martin Studený (vlevo) svým činem zaměstnal těžkooděnce, hasiče, zdravotníky i policejní vyjednavače.
Martin Studený (vlevo) svým činem zaměstnal těžkooděnce, hasiče, zdravotníky i policejní vyjednavače. (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Odpálením paneláku a sebevraždou vyhrožoval v úterý Martin Studený (31) z pražských Stodůlek. Policejním vyjednavačům se ho po sedmi hodinách podařilo přesvědčit, aby se nechal odvézt k lékaři. Ten ho po ošetření ale propustil. Podle psychologů přitom Studený může čin zopakovat a dokonce i vraždit!

Odpálením paneláku a sebevraždou vyhrožoval v úterý Martin Studený (31) z pražských Stodůlek. Policejním vyjednavačům se ho po sedmi hodinách podařilo přesvědčit, aby se nechal odvézt k lékaři. Ten ho po ošetření ale propustil. Podle psychologů přitom Studený může čin zopakovat a dokonce i vraždit!

K zoufalé hrozbě, kterou držel v šachu policii, záchranku, hasiče i obyvatele sídliště přiměl Martina údajný rozchod s jeho těhotnou přítelkyní Ukrajinkou. Ta mu poslala esemesku, že od něj odchází domů na Ukrajinu. „Lékaři neshledali důvody k hospitalizaci ani žádné příznaky psychické poruchy,“ zdůvodnila mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová rozhodnutí lékařů pacienta propustit.

To ale překvapilo psychology „Jeli podnětem rozchod s partnerkou, bývá reakce intenzivnější. To, že je dlouhou dobu zabarikádovaný, nekomunikuje se záchranáři, svědčí o tom, že byl ve sveřepějším, vydrážděnějším duševním rozpoložení. Takový člověk se obvykle nechává alespoň týden na pozorování,“ říká policejní psycholožka Ludmila Čírtková.

Nelze tedy vyloučit, že se Studený uchýlí k dalším tzv. stresovým reakcím. „Je-li takové chování spuštěno rozchodem, bývá častou reakcí vražda s následnou sebevraždou. Je to i častější než jen sebevražda,“ popsala Čírtková.

„Říká se tady, že zmizel a kontakt s ním nemají ani jeho rodiče. Nikdo neví, kde je,“ uvedla včera Martinova sousedka.

Policie přesto případ neřeší. „V pátrání po pohřešovaných osobách muž není. Policie případ nešetří. Vyhrožoval sebevraždou a tím žádný trestný čin nespáchal,“ uvedl mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.