Sloní rvačka v zoo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sloní rvačka v zoo!

Jumbo se nerada podřizuje a šéfovou Johti s chutí provokuje.
Jumbo se nerada podřizuje a šéfovou Johti s chutí provokuje.  (pro Aha! – Ivo Firla)

OSTRAVA – Sloní drama se odehrálo v sobotu v ostravské zoo. Dominantní samice Johti shodila do příkopu v rozbahněném výběhu konkurentku Jumbo. A té šlo o život…

Tunová dáma se v bahně nemohla postavit. Zachránci jí pomáhali tři hodiny. „Lany a podkládáním silných větví,“ líčil akci mluvčí zoo Stanislav Derlich. Jumbo ze šarvátky nakonec vyvázla jen s odřeninami.

I když je Jumbo obětí, podle mluvčího si za osudný šťouchanec může asi sama. Johti, která do Ostravy z Belfastu přicestovala se svou dcerou v dubnu, skupinu slonů indických ovládla. Jumbo ale zlobí. Když jsou v pavilonu oddělené provazy, »šéfovou« provokuje. „Naznačuje jí útok. Jakmile je ráno pustíme ve výběhu k sobě, jde si Johti upevnit pozici, do Jumbo strká a ta před ní utíká. Tentokrát ji ale strčila do špatného místa a navíc rozbahněného,“ vysvětlil příčinu sloního konfliktu Derlich.

Určitě týden ošetřovatelé naštvané slonice k sobě nepustí. Čekají, až se uklidní, a hlavně až zoolog vymyslí strategii, jak dát sloní rodinu dohromady.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.