Kdo šéfuje Zeleným? Bursíkova milenka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kdo šéfuje Zeleným? Bursíkova milenka!

Bursík a Jacques – dvě hrdličky. Hrdlička vlevo rozhoduje o tom, co se bude ve straně dít.
Bursík a Jacques – dvě hrdličky. Hrdlička vlevo rozhoduje o tom, co se bude ve straně dít.

PRAHA – Myslíte si, že Stranu zelených vede její předseda Martin Bursík (48)? Možná se pletete! Podle mnohých o tom, co se bude ve straně dít, rozhoduje poslankyně Kateřina Jacques (36) – už téměř rok Bursíkova milenka.


Už se o tom nebojí mluvit ani někteří zelení. Třeba poslankyně Olga Zubová v pořadu Narovinu Zdeňka Šarapatky v brněnské televizi TVb1 odpověděla na otázku, zda Kateřina Jacques ovlivňuje rozhodnutí Bursíka, takto: ,, Myslím si, že to může být pravda. Dost často se tento názor v naší straně objevuje.“

A přidávají se i další. ,,Myslím, že řada Martinových rozhodnutí probíhá po konzultacích s paní Jacques. Zcela jistě můžeme najít rozdíly mezi tím, jak se Martin Bursík rozhodoval ještě před tím, než tento vztah vznikl,“ řekla Aha! poslankyně strany zelených Věra Jakubková. Ta je spolu se Zubovou odpůrkyní Bursíka i Jacques. Dokonce hrozilo, že kvůli neshodám s Jacques odejdou z poslaneckého klubu, kterému donedávna Bursíkova milenka šéfovala.


Autor: (er)
Foto Aha! – David Kundrát, Martin Hykl

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.