Posilovna zabíjí spermie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Posilovna zabíjí spermie!

Posilování spermiím škodí.
Posilování spermiím škodí.

PRAHA – Vypracované bicepsy, břicho jako vánočka, opálení, prostě správní chlapi! Podle lékařů ale jen na pohled. Pořídit si s takovým hezounem miminko je totiž často velký problém.


Za 30 let nebudou pořádní chlapi

Pravidelné cvičení v posilovně nebo i dlouhé jízdy na kole doslova zabíjejí spermie!
A nejenom opravdu vymakaní sportovci, ale i běžní návštěvníci posiloven mohou mít v budoucnu problémy s početím miminka. A pokud patří ještě mezi kuřáky, vlastního dítěte se nemusejí nikdy dočkat. „Kromě kouření cigaret hrají roli i faktory fyzické zátěže. Zejména sporty či jiná fyzická aktivita nadměrně zatěžující břišní svalstvo,“ varuje lékař Vladimír Kubíček. Řadí sem například zvedání činek a závaží ve fitness centrech. Taková aktivita podle něj zhoršuje odtok žilní krve z pánevních orgánů. „Podobnými sporty, při nichž je nadměrně zatěžován rozkrok, jsou například dlouhé jízdy na kole a terénní jízdy na kole, motocyklu i na koni,“ dodává lékař.
Neplodných mužů neustále přibývá. A pokud bude kvalita spermií a tím způsobená mužská plodnost klesat tak jako doposud, může se stát, že v roce 2035 budou všichni chlapi neplodní!

Spermie
✔ Pohybují se rychlostí 3 až 4 mm za minutu.
✔ Než se potkají s vajíčkem, trvá to 3 až 4 hodiny.
✔ Vajíčko může oplodnit pouze jediná.


Autor: Dana MACHURKOVÁ
Foto: Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.