Statistiky nelžou - Na co si dát pozor! Od pondělí do neděle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Statistiky nelžou - Na co si dát pozor! Od pondělí do neděle!

Rozčarování po pohodové neděli má možná na svědomí i to, že v pondělí je největší počet sebevražd.
Rozčarování po pohodové neděli má možná na svědomí i to, že v pondělí je největší počet sebevražd. (ara, ČTK)

PRAHA – Víte, který den přijde vaše dítě ze školy s modřinami nebo se zlomenou rukou? V úterý! Podle statistik České školní inspekce je totiž právě druhý den v týdnu na školní úrazy bohužel opravdu úrodný. Druhým »nejnebezpečnějším« dnem je pak středa, následuje pondělí.

● Kdy hrozí dětem úraz
● Kdy vám vykradou chatu
● Kdy se nejvíce rozcházíme
● Kdy uvidíte UFO!
● Kdy je nejvíce sebevražd

Nejvíce zranění je podle statistik v listopadu a březnu. Nejméně naopak nyní, v posledním měsíci školního roku. A jak jsou na tom všechny dny v týdnu z pohledu statistik?

PONDĚLÍ
Sebevraždy, infarktyPrvní den v týdnu jsou v ohrožení lidé se srdečními obtížemi. Právě v pondělí totiž hrozí nejvyšší riziko infarktu. Po klidném víkendu stačí v první pracovní den jenom málo... Rozčarování po pohodové neděli má možná na svědomí i to, že v pondělí je největší počet sebevražd. V tento den také hasiči nejčastěji zasahují u požárů.

ÚTERÝ
Úrazy školákůV úterý se zraní nejvíc dětí. Nejčastěji přijdou k úrazu nepozorností při školních hodinách tělocviku (51,6 procent) nebo o přestávkách. Nejméně opatrní jsou puberťáci ve věku 13 až 16 let, mezi nimiž je úrazovost nejvyšší. Statistiky dále hovoří o tom, že nejčastěji padají školáci v listopadu, nejméně pak v červnu.

STŘEDA
Krádeže aut, UFOStředa je pro zloděje aut úplným magnetem. Uprostřed týdne se dlouhodobě krade nejvíc aut. Důvod není úplně zřejmý, nicméně policie o tomto trendu dobře ví. Otázkou je, jak proti zlodějům aut bojovat. Je zajímavé, že středa je také dnem, kdy byly v historii nejčastěji hlášeny neidentifi kovatelné létající objekty, tedy UFO.

ČTVRTEK
Rozchody, loupeže Lupičům se nejvíc daří ve čtvrtek, kdy je počet loupeží v Česku vůbec nejvyšší. Zároveň je ve čtvrtek v největším ohrožení váš milostný vztah. Statistiky totiž hovoří zcela jasně nejvíc párů se rozchází právě ve čtvrtek. Možná proto, aby už na víkend byli partneři volní a mohli se porozhlédnout jinde...

PÁTEK
Nehody, krádežeNa konec pracovního týdne se nejvíc těší bytaři. Obzvlášť v letní sezoně se totiž sídliště vylidňují a jejich obyvatelé odjíždějí na chaty. Z toho plyne i vysoký počet dopravních nehod, bohužel v pátek jich také nejvíc končí smrtí. Zajímavé je, že poslední den v práci využívají muži nejčastěji k návštěvám erotických stránek.

SOBOTA
Sex, rvačkyV sobotu večer lidé vyrážejí za zábavou. V tento den, kdy nehrozí stres z práce, se také nejvíc oddávají sexu. Bohužel i alkoholu či drogám. S přemírou alkoholu roste také agresivita. Sobota patří rváčům, v nemocnicích ošetří nejvíc úrazů způsobených pod vlivem alkoholu. Policie v sobotu eviduje nejvíc znásilněných žen.

NEDĚLE
Vykradené chatyS koncem víkendu se lidé zase vracejí domů a opouštějí svoje chaty a chalupy. Podle policejních statistik v tento den zůstávají úplně prázdné chaty napospas zlodějům, kteří se opravdu činí. Neděle je i dnem, kdy je velký počet dopravních nehod, což souvisí s návratem lidí z víkendové rekreace.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.