Záhadná smrt dítěte! Lidé říkají... Školák (†12) se oběsil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Záhadná smrt dítěte! Lidé říkají... Školák (†12) se oběsil

V tomto domě si chlapec vzal svůj život.
V tomto domě si chlapec vzal svůj život. (Aha! – Martin Přibyl)

Lednice – Zbytečné neštěstí – tak mluví lidé v Lednici o pondělní sebevraždě dvanáctiletého žáka 6.B. Všichni z okolí a ti, kteří chlapce a jeho rodiče znali, jsou v šoku.

Zbytečné neštěstí – tak mluví lidé v Lednici o pondělní sebevraždě dvanáctiletého žáka 6.B. Všichni z okolí a ti, kteří chlapce a jeho rodiče znali, jsou v šoku. Na budově školy, kam chlapec hodil, visela černá vlajka. Učitelé s žáky mluvili o tragédii už první hodinu. Nejbližší kamarádi jeho smrt stěží přijímali...

Aha! hovořilo s několika sousedy rodiny, která se do Lednice přistěhovala před deseti lety. „S nikým se moc nestýkali. Chlapec byl adoptovaný,“ řekl starší muž, který bydlí v domku přes ulici. Podle starosty Libora Kabáta byla rodina spořádaná. „Jeho matka pracuje na radnici ve stavební komisi, je stavařka,“ řekl. Spekulace o způsobech smrti odmítl komentovat. Mezi lidmi se totiž mluví o tom, že se hoch zastřelil. „Je málo pravděpodobné, že doma měli střelnou zbraň,“ řekl starosta.

Podle indicií, které Aha! na místě získalo, se chlapec v pondělí mezi čtrnáctou a šestnáctou hodinou zřejmě oběsil. Motiv není jasný. Všichni pochybují, že by si sáhl na život kvůli učení. Ve škole neměl problémy, měl pověst hodného kluka, navštěvoval zájmové kroužky. V posledních dnech se prý těšil na vodácký výlet a učil se vázat námořnické uzly. Nikdo nevěří ani tomu, že by smrtí řešil rodinné problémy. Sourozence neměl a rodiče se o něj vzorně starali. Objasnit veškeré skutečnosti je tak prací policie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.