Ztracený Jakub Šimánek (9): Unesli ho kvůli kšeftu s orgány? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ztracený Jakub Šimánek (9): Unesli ho kvůli kšeftu s orgány?

Fotografie
Fotografie (internal)

HAVL. BROD – Zdá se, že muž, kterého policie hledala jako svědka v případu ztraceného Jakuba Šimánka, se stává podezřelým číslo jedna! Podle chlapcova otce Hynka Blaška se totiž stejný muž údajně pohyboval v parku i den před zmizením jeho syna.

Zdá se, že muž, kterého policie hledala jako svědka v případu ztraceného Jakuba Šimánka, se stává podezřelým číslo jedna! Podle chlapcova otce Hynka Blaška se totiž stejný muž údajně pohyboval v parku i den před zmizením jeho syna. Mohlo by jít i o cizince. Unesl Jakuba pedofil, nebo jde o organizovaný obchod s lidskými orgány?

Potápěči už prohledali snad každičký centimetr dna řeky Sázavy a policie považuje verzi, že se Jakub utopil, za nejméně pravděpodobnou. Mnohem více se nyní soustředí na možnost násilného trestného činu.

Stále ještě se nepodařilo vypátrat muže, který byl v parku spolu s Jakubem. Policie zjišťuje, jestli se nejedná o Němce Thomase Schwinga, který byl už trestán za zneužívání nezletilých dívek. S českým prostředím má své zkušenosti, soudil ho totiž soud v Pelhřimově a Táboře. Podobnost Schwinga s portrétem, který sestavila svědkyně, je až zarážející. Policie je však opatrná. Thomas Schwing se totiž zajímal výhradně o dívky.

Další variantou je, že se Jakub stal obětí obchodníků s lidskými orgány. O existenci černého trhu s orgány se bezpečně ví v rozvojových zemích, podle odborníků však existuje i v Evropě.

Ročně je v České republice pohřešováno přes 8000 dětí. Plné tři čtvrtiny z tohoto děsivého čísla však tvoří útěky z dětských domovů a diagnostických ústavů. Obvyklé jsou také »únosy« v rámci porozvodových tahanic o děti. Skutečných únosů, kdy dítě odvleče cizí člověk, je opravdu málo. Ročně jich podle kriminalistů bývá maximálně pět.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.