Kauza Berka: Ach jo, potáhnou to do Vánoc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kauza Berka: Ach jo, potáhnou to do Vánoc

K soudu přišel včera jen Vladislav Větrovec (vpravo) a Lubor Kindl.
K soudu přišel včera jen Vladislav Větrovec (vpravo) a Lubor Kindl.  (: Martin PRŮŠA)

TÁBOR – Soudce Jiří Berka nedorazil. Po svém obhájci poslal omluvu s tím, že chce, aby se případ projednával bez jeho účasti.

Soudce Jiří Berka nedorazil. Po svém obhájci poslal omluvu s tím, že chce, aby se případ projednával bez jeho účasti. U krajského soudu v Táboře se včera začala projednávat rozsáhlá kauza, v níž hlavní roli »hrál« konkurzní soudce Jiří Berka, člen organizované skupiny, která měla firmy a akcionáře Union banky připravit o neuvěřitelných 264 milionů korun!

Ze sedmi obviněných přišli do jednací síně jenom Ladislav Větrovec, který měl být hlavou celé skupiny, a Lubor Kindl. Ti svou vinu ze zločinného spolčení rezolutně odmítli. „Rozhodně se necítím být vinen a počkám si, jak se celý proces vyvine,“ řekl Ladislav Větrovec. Předseda senátu Jiří Bernát musí rozhodnout, zda bude zahájeno řízení právě u soudu v Táboře. Dříve něž do Vánoc rozsudek podle něj nepadne. Policie začala skupinu včetně soudce Jiřího Berky rozkrývat na jaře v roce 2003, a to v souvislosti s podezřelým konkurzem na Unionbanku, který Berka vyhlásil údajně na základě padělaných dokumentů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.