Dominik (6): Pes mu málem překousl ruku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dominik (6): Pes mu málem překousl ruku

Majitelé psa s maminkou zraněného Dominika (vpravo).
Majitelé psa s maminkou zraněného Dominika (vpravo).

ŠTĚTKOVICE – Hrůza polila včera odpoledne maminku malého Dominika (6). Svého malého chlapečka, jehož křik ji přivolal, totiž objevila celého v krvi. Pes, se kterým si dítě hrálo, skoro překousl chlapci ruku.

Hrůza polila včera odpoledne maminku malého Dominika (6). Svého malého chlapečka, jehož křik ji přivolal, totiž objevila celého v krvi. Pes, se kterým si dítě hrálo, skoro překousl chlapci ruku.

Ve Štětkovicích, jinak poklidné vísce na Příbramsku, si včera malý Dominik hrál na terase s kamarádkou Vendulkou (2) a také se psem. Už dřív si děti s šestiletým rotvajlerem Renem hrály a pes nikdy nevypadal agresivně. Patřil majitelům hospody U Nováků, ve které pracuje maminka Dominika.

„Moc jsme ho ale neznali, měli ho teprve pár měsíců, zdědili ho. Přesto nikdy nebyl agresivní. Děti si s ním normálně hrávaly,“ vyprávěla zdrcená matka chlapce. Jenže tentokrát bylo všechno jinak. Pes se Dominikovi zakousl do ruky a nechtěl ho pustit. Chlapeček, šílený strachy, křičel o pomoc, zatímco rotvajler mu drtil kosti v paži. Dominikova maminka, která vzápětí přiběhla, uviděla svého synka v krvi s téměř překousnutou rukou. Bohudík rychle zareagovala a se psem se začala o chlapce přetahovat.

„Naštěstí ho pustil,“ vzpomínala s pláčem na hrůzné chvíle. Majitelka psa okamžitě přivolala záchranku. „Chlapce jsme po ošetření a po zahájení léčby předali k transportu Letecké zdravotnické záchranné službě z Prahy do Fakultní nemocnice v Motole na dětský příjem,“ uvedla Tereza Janečková, mluvčí středočeské záchranky. Ještě včera večer dali majitelé agresivního psa utratit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.