Vykutálení politici: Platit v MHD? Jen za vyšší plat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vykutálení politici: Platit v MHD? Jen za vyšší plat!

Jaroslav Kubera
Jaroslav Kubera (ČTK)

PRAHA – Senát možná navrhne zrušit právo ústavních činitelů na bezplatnou MHD. Ale nebyli by to politici, aby si nepřilepšili jinde – návrh je podmíněn tím, že by se jim od příštího roku zvýšily platy.

Senát bude o návrzích, s nimiž přišel senátor Jaroslav Kubera (ODS), rozhodovat příští týden, a pokud je schválí, vrátí se k novému posouzení Sněmovně. „Jsem zvědavý, jak budou hlasovat v Poslanecké sněmovně ti, kteří do médií říkají, jak se rádi této výhody zbaví,“ řekl Kubera. Podle něj je diskriminační, že jsou na tři roky zmraženy platy ústavních činitelů – poslanců, senátorů nebo soudců, neboť se jedná jen o jednu skupinu obyvatel. Senátoři a poslanci berou 61 400 Kč. Pokud by Kuberův návrh prošel, zákonodárci by si každý rok o pár tisícovek polepšili.

Kubera také prosazuje, aby zákonodárci dostávali plat se všemi náhradami ve výši kolem 275 tisíc. S návrhem na zvýšení platů má přijít i šéf Sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD).

17.4.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.