Hřebec Targo (5) - Měl jít do salámu, zachránila ho léčitelka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hřebec Targo (5) - Měl jít do salámu, zachránila ho léčitelka

Targo měl zemřít, zachránila ho léčitelka Eliška Šulcová.
Targo měl zemřít, zachránila ho léčitelka Eliška Šulcová. (Aha! – Kateřina Kalibánová)

PŘEDKLÁŠTEŘÍ – Nedomykavost srdeční chlopně u koně pro něho obvykle znamená rozsudek smrti. Nad pětiletým hřebcem Targem už veterináři zlomili hůl. Jenže zaříkávačka koní Eliška Šulcová (27) ho uzdravila.

Několik veterinářů potvrdilo, že Targův stav je neřešitelný. Podle nich existovaly pouze dvě možnosti: buď může stát ve stáji a čekat na smrt, nebo mu mohou zkrátit trápení a utratit ho. Léčitelka Eliška Šulcová s nimi ale nesouhlasila, a s koníkem to nevzdala.

„Když ke mně Targa přivedli, byl vyhublý, dušný a hrozilo, že mu selže srdce. Ani nechodil. Léčila jsem ho přikládáním krystalů nabitých tachyonovou energií a takzvanou bodovou myofasciální technikou, která spočívá v masáži speciálních bodů na těle, čímž se harmonizuje proudění energií v těle,“ říká léčitelka. Techniky léčení, které používá, si prý může osvojit každý a nepotřebuje k tomu ani žádné zvláštní nadání. Nelze přehlédnout, jakým způsobem na ni zvířata reagují, jak se Aha! mohlo na vlastní oči přesvědčit přímo ve stáji. I agresivní koně se před ní měnili v krotké beránky.

Targa začala Šulcová léčit před Vánocemi, první výsledky byly vidět už po Novém roce. „Targo nám utekl do výběhu a řádil mezi ostatními koni. Říkala jsem si, že to jeho srdíčko nevydrží, ale on se jenom proběhl a vrátil se. V tu chvíli mi bylo jasné, že má léčba úspěch,“ usmívá se léčitelka. V současnosti je kůň úplně zdravý. „Nechali jsme ho poslechnout veterinářkou a ta ani nepoznala, že nějakou nedomykavostí vůbec trpěl,“ směje se Eliška. Léčitelka se věnuje především práci s koňmi, ale své metody aplikuje i na jiná zvířata nebo dokonce i lidi. „Vyléčila jsem pejsky, kteří se báli petard, papouška se zánětem oka, ale i lidi trpící migrénou, klaustrofobií, srdeční arytmií…“ říká.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.