Lucie Talmanová: Pověsí politiku na hřebík? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Lucie Talmanová: Pověsí politiku na hřebík?

Lucie Talmanová zvažuje, zda má obětovat kariéru mateřství.
Lucie Talmanová zvažuje, zda má obětovat kariéru mateřství. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

PRAHA – Jedna z našich nejhezčích političek Lucie Talmanová (40, ODS) hodlá opustit vysokou politiku! Podle informací Aha! vážně uvažuje o tom, že v příštích volbách do Sněmovny v roce 2010 už nebude kandidovat!

Jedna z našich nejhezčích političek Lucie Talmanová (40, ODS) hodlá opustit vysokou politiku! Podle informací Aha! vážně uvažuje o tom, že v příštích volbách do Sněmovny v roce 2010 už nebude kandidovat! Pravděpodobně se chce naplno věnovat péči o syna Nicolase (8 měsíců), kterého má s premiérem Mirkem Topolánkem (51, ODS). Ten se zřejmě už brzy rozvede s manželkou Pavlou (52).

Ještě dva roky bude trvat mandát místopředsedkyni Poslanecké sněmovny Lucii Talmanové. Poslankyně, která je v parlamentu třetí volební období, počtvrté už údajně kandidovat nehodlá. „Uvažovala o tom, když byla těhotná. Ani teď ji takové myšlenky neopustily,“ řekl Aha! jeden z jejích kolegů. Ani mediální poradkyně Talmanové Zuzana Palzer to nevyvrátila. „Příští volby jsou ale ještě daleko před námi,“ mlžila.

V každém případě už nyní má občas problémy sloučit vrcholnou politiku a mateřství. Kvůli malému Nicolasovi musela třeba utéct ze slavnostní akce, kdy Václav Klaus po volbě podepisoval prezidentský slib. Nicolas měl totiž slabou virózu.

Je tedy možné, že Sněmovna opravdu přijde o krásnou poslankyni, která je nyní partnerkou premiéra Topolánka. Ten chystá rozvod s manželkou Pavlou. Dlouho s ním otálet nemůže. Jako konzervativní politik si totiž nemůže coby ženatý muž dovolit udržovat nemanželský vztah s jinou ženou, se kterou má navíc dítě. Až se Topolánkovi podaří ukončit téměř třicetileté manželství, nic nebude bránit svatbě s Talmanovou. A pak by vše nasvědčovalo tomu, že by mohla vyměnit politickou kariéru za péči o domácnost a rodinu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.