Jak je na tom luxusní sídlo Radovana Krejčíře? Nechátrá, nepustne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jak je na tom luxusní sídlo Radovana Krejčíře? Nechátrá, nepustne!

ČERNOŠICE – Je to už dva a půl roku, kdy podnikatel Radovan Krejčíř uprchl detektivům ze své luxusní vily v Černošicích. Jeho sídlo však rozhodně nechátrá a nepustne.


> Bydlí v něm ochranka a přátelé

A zdaleka nebude tak prázdné, jak se na první pohled zdá. I přesto, že jsou stále stažené všechny rolety v domě, někdo v něm pravděpodobně bydlí, nebo se o něj přinejmenším dobře stará.

Vila Radovana Krejčíře, jedno z nejluxusnějších soukromých sídel v Česku, jehož cena je odhadována na 400 milionů korun, je od léta 2005 prázdná. Rozhodně ale pouze na první pohled. Všechna okna jsou sice zatažená roletami, zahrada je ale udržovaná a v domě se v těchto chladných dnech topí. I sousedé potvrzují, že dům je navštěvován. „Pořád tam jezdí nějaká auta, dokonce jak byla teď ta tepla, tak se na zahradě někdo vyhříval na sluníčku,“ řekl jeden ze sousedů. „Nejezdí tam jenom ochranka, tu za ty léta od vidění znám, někdo se tam o to navíc chodí starat. Občas se vevnitř svítí,“ doplňuje další soused. Zřejmě tam jezdí Krejčířovi přátelé. Stát Krejčířovu vilu kvůli daňovým podvodům obstavil a ze zákona se o ni musel starat. Jenže náklady byly příliš vysoké, a tak po pár měsících nechal vilu napospas osudu. Uprchlému podnikateli, který momentálně pobývá v Jihoafrické republice, na ni ale asi stále záleží. Na rozdíl od obytného domu na Karlově náměstí, který patří jedné z jeho firem. Rád by ji prodal (mluví se o ceně 70 mil. Kč), ovšem brání tomu postoj státních institucí. Například včera katastrální úřad opět zamítl žádost na vklad do katastru nemovitostí...

Palác Radovana Krejčíře

● podle odhadů stál až 400 milionů korun
● dům je zapuštěn do skály, mnoho místností je v podzemí
● pozemek má 2000 metrů čtverečních
● má squashový kurt, basketbalové hřiště, venkovní i vnitřní bazén a malou zoologickou zahradu, v níž býval i tygr. V obřím akváriu Krejčíř choval žraloka, murénu a jedovatého perutýna.
● ve všech místnostech byly plazmové televize, okna šla ztmavit dálkovým ovládáním, klimatizace vháněla mořský vzduch
● okolo domu jsou třímetrové zdi, všude jsou nainstalovány kamery.


Autor: (bem)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.