Paroubek versus Topolánek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Paroubek versus Topolánek

Duel začíná! Premiér Paroubek a šéf ODS Topolánek těsně před bitvou na TV Prima, které velela tradičně skvělá moderátorka Michaela Jílková.
Duel začíná! Premiér Paroubek a šéf ODS Topolánek těsně před bitvou na TV Prima, které velela tradičně skvělá moderátorka Michaela Jílková.  (Aha!: Martin PEKÁREK)

PRAHA – Další televizní bitva! Premiér Jiří Paroubek (ČSSD) se včera v televizi Prima střetl s šéfem ODS Mirkem Topolánkem. Pod taktovkou skvělé moderátorky Michaely Jílkové se odehrál předposlední duel dvou nejvážnějších kandidátů na budoucího premiéra.

Zatímco Mirek Topolánek využil možnosti a vzal si s sebou dva poradce – ústeckého primátora Petra Gandaloviče a poslankyni ODS Miroslavu Němcovou, premiér Paroubek zvládal debatu sám. A vydělal na tom. Topolánek se totiž kvůli tomu, že přenechával svým »oporám« prostor, téměř nedostal ke slovu.

Bouřlivá atmosféra v pražském Tophotelu Praha provázela celou zhruba hodinovou debatu. Jak příznivci ODS, tak ČSSD nezůstali chvíli v klidu. Výkřiky, pískot, potlesk. Na začátku dostala Jílková od Paroubka i od Topolánka velkou kytici. A právě to bylo první vítězství premiéra. Ten totiž kytici přinesl sám. Paroubkovi ji až na místo přinesl náměstek pražského primátora Jan Bürgermeister. „Začali jste dobře, ale pan Paroubek tu kytici přinesl sám,“ glosovala hned pohotově Jílková.

A pak to začalo! Jedna z největších politických televizních bitev. Z táborů příznivců obou stran oslovovali otázkami známé osobnosti. Za ODS vystoupil například chartista Saša Vondra nebo ekonom Miroslav Ševčík.A co například během debaty také zaznělo?

  • „Já kolem sebe nepotřebuji dva opěrné sloupy, dvě hůlčičky.“
    Paroubek reagoval na to, že si s sebou Topolánek přivedl poradce Gandaloviče s Němcovou, kteří za něj také často mluvili.
  • „Vy halasně přijíždíte do Bruselu, abyste svlékl kalhoty před brodem.“
    Topolánek takhle reagoval na Paroubka a snahy české vlády projednat výjimky s Evropskou unií.
  • „Já to, přátelé, vidím, co chcete. A stejně to mít nebudete.“
    Paroubek na příznivce ODS v sále.

Velké dusno bylo také těsně před zahájením debaty v zákulisí. Zatímco šéf ODS Mirek Topolánek nervózně kouřil, Paroubek byl zavřený ve své místnosti, kde měl připraveno i občerstvení. Zajímavá byla situace také v době, kdy na televizních obrazovkách běžely reklamní spoty. Ve chvíli, kdy maskérka upravovala Topolánkovi makeup, skandovali příznivci ČSSD »Už se potí«. A kdo byl vítězem včerejší debaty? Sebevědomější byl Paroubek. Debatu ale nejlépe zvládla moderátorka Michaela Jílková. Další a poslední bitva obou lídrů jen pár hodin před zahájením parlamentních voleb se koná dnes večer v televizi Nova.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.