Pitbull vykousl cyklistovi lýtko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pitbull vykousl cyklistovi lýtko!

Pokousaný Petr Krupa dostal v nemocnici sádru.
Pokousaný Petr Krupa dostal v nemocnici sádru. (pro Aha! – Karel Janda)

STARÁ VES NAD ONDŘEJNICÍ – Celkem 32 stehů a dlaha na pravé noze bude v následujících týdnech znepříjemňovat život Petru Krupovi (72) z Ostravy. Při jízdě na kole na něj totiž zaútočil pes bojového plemene pitbullteriér a vytrhl mu z lýtka kusy kůže.

Petr Krupa jel na kole na svou zahrádku ve Staré Vsi na FrýdeckoMístecku. Když projížděl kolem hřbitova, vyběhl odněkud pitbullteriér a rovnou se mu zakousl do nohy. „Byl strašně zuřivý, setřásl jsem ho, ale hned se zakousl znova. Moc to bolelo, byl jsem zoufalý,“ popsal Aha! napadený důchodce.

Ze hřbitova vyběhla majitelka (24) psa, ale zvíře ji neposlouchalo. „Prosil jsem ji, ať mi pomůže, ale jen krčila rameny. Za chvíli přišel její přítel, pes konečně poslechl a všichni nasedli do auta. Já jsem se postavil před auto a znovu jsem prosil, ať mě odvezou do nemocnice. Slyšel jsem ale jenom, jak jí ten muž říká: kašli na něj a jeď,“ řekl Petr Krupa.

Dívka opravdu sešlápla plyn a najížděla na zraněného muže. „Nakonec jsem musel uskočit a oni ujeli. Ještě mi dali papírek s falešnou adresou. Já jsem si naštěstí poznačil jejich registrační značku,“ kroutí hlavou důchodce.

Pan Krupa si mobilem přivolal záchranku a v nemocnici mu lékaři zašili dvě hluboké rány a nohu dali navíc do dlahy. Policisté už majitelku psa i jejího přítele (27) vypátrali. „Dopustili se několika trestných činů včetně neposkytnutí pomoci a hrozí jim až 5 let vězení,“ řekl Ivan Žurovec z frýdeckomístecké policie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.