Topolánkova americká cesta: Přivezl si náramek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Topolánkova americká cesta: Přivezl si náramek!

Mirek Topolánek se chlubí bílým gumovým náramkem, který je symbolem odporu proti castrovskému režimu.
Mirek Topolánek se chlubí bílým gumovým náramkem, který je symbolem odporu proti castrovskému režimu.

PRAHA – Cesta premiéra Mirka Topolánka (ODS) po USA a Kanadě nebyla jen o jednáních o radaru a vízech. Během nabitého programu si našel čas i na setkání s Josefem Škvoreckým a jeho ženou Zdenou Salivarovou a nebo si zašel zastřílet na střelnici.


Jako symbol odporu proti Castrovi, Paroubkovi a Zaorálkovi...

Hlavním bodem návštěvy byla ale bezpochyby schůzka s Georgem Bushem v Bílém domě. Premiér uzavřel s americkým prezidentem dohodu o zrušení víz pro Čechy. Zároveň ve včerejším pořadu České televize Otázky Václava Moravce odmítl, že by víza vyměnil za umístění amerického radaru v Brdech. Premiér si z pracovní cesty přivezl také vak na golfové hole a v kůži vázanou knihu o nejlepších amerických hřištích, kterou dostal od amerického prezidenta. Od ministra obchodu Carlose Gutierreze dostal bílý gumový náramek s nápisem CAMBIO. Je to symbol odporu proti castrovskému režimu na Kubě. „Za nošení tohoto náramku se na Kubě zavírá. Já jej budu nosit i doma, už jen kvůli pánům Paroubkům a Zaorálkům,“ řekl premiér. Český předseda vlády obdaroval George Bushe unikátní kulovnicí s kováním ze stříbra a zlata z české Zbrojovky.


Autor: (pol)
Foto: ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.