Případ zavražděného Honzíka Rokose († 5): Policie měla stopu - Na vyšetřování se vykašlala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Případ zavražděného Honzíka Rokose († 5): Policie měla stopu - Na vyšetřování se vykašlala!

Záběry z kamery zachytily Grepla i SPZ auta.
Záběry z kamery zachytily Grepla i SPZ auta.

TÁBOR (mp) – Policie má pořádný průšvih! Roman Rokos, otec zavražděného Honzíka (†5), kterého loni v prosinci ubodala jeho matka Antonie Stašková s přítelem Pavlem Greplem, má důkazy, jak lajdácky policisté po uneseném Honzíkovi půl roku pátrali.


„Získal jsem fotografie z listopadu 2007, kde je u benzinky v Těšeticích na Olomoucku zcela jasně zachycen Grepl. Bylo to už v době, kdy Honzíka unesli a policie po nich pátrala,“ uvádí nešťastný táta Roman Rokos.

Grepl načerpal benzin a bez placení ujel. Když to čerpadlář nahlásil a policii ukázal i záběry pachatele a SPZ auta, tak mu napsali, že není možné zjistit, o koho jde, a případ odložili.

„Fotky svědčí o tom, jací lemplové jsou u naší policie. Na fotkách je úplně jasně Grepl. Kdyby nebyli laxní, mohli ho chytit, a tím by zjistili, kde je i Honzík. Ten by dneska mohl žít,“ rozčiluje se otec chlapce.

Podle vyjádření majitele benzinky nejde o první případ, kdy se policisté odmítli zabývat záběry na kameře. V případu Grepla však nejde jen o ukradený benzin za 1200 korun, ale o to, že u pumpy byl člověk, který spolu s družkou unášel dítě.


11.2.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.