Hlídky na silnicích, ale... Pilo se a umíralo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Hlídky na silnicích, ale... Pilo se a umíralo!

V Jihlavě se zřítilo auto z mostu na cyklostezku. Řidič (37) renaultu utrpěl vážná zranění.
V Jihlavě se zřítilo auto z mostu na cyklostezku. Řidič (37) renaultu utrpěl vážná zranění. (Foto PČR)

Policisté hlídkovali u silnic po celém Česku, ale i tak se pilo, bouralo a umíralo. Velikonoční neděle byla nejtragičtějším březnovým dnem. Na silnicích vyhasly čtyři životy.

U Jitkova na Havlíčkobrodsku zemřel motorkář a smrt na silnici našel také řidič osobáku v Brně, který narazil do traverzy. V Pardubicích zemřel řidič (†48) dalšího osobního auta, když v malé rychlosti narazil do plotu. Vážná nehoda se stala i ve Vlkově na Plzeňsku. Při srážce dvou osobáků utrpělo zranění pět lidí a také jedno dítě (5). Příčinou byl zřejmě mikrospánek šoféra (23) BMW, který přejel do protisměru. O kousek dál v obci Losiná bouraly dva osobáky, zranili se tři dospělí a jedno dítě (5). Podle statistik si dopravní nehody během března v Česku vyžádaly celkem 25 obětí a 79 těžce zraněných lidí. Policisté načapali i řadu šoférů, kteří popili alkohol a pak sedli za volant. Například řidič dodávky, který v Městečku na Benešovsku sestřelil dva osobáky, nadýchal přes tři promile. Nehoda se naštěstí obešla bez úmrtí či těžkého zranění.

Nový terapeutický program

Někteří řidiči mají od včerejška nově povinnost účasti v terapeutickém programu. Projít jím musí řidiči s trestem zákazu řízení na nejméně 18 měsíců, řidiči, kteří odmítnou dechovou zkoušku či zkoušku na drogy, ale i dalších, kterým program nařídí soud. Mají si při něm uvědomit dopady nebezpečného chování a přijmout za něj zodpovědnost. Motoristy při něm čeká pět setkání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.