Pozoruhodný život teenagera Lasseho (17): Už rok a půl žije ve vlaku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pozoruhodný život teenagera Lasseho (17): Už rok a půl žije ve vlaku!

Cestuje extrémně nalehko, na zbytečnosti není místo.
Cestuje extrémně nalehko, na zbytečnosti není místo.  (Rodiči byli skeptičtí, syna ale podporují.)

Německý teenager Lasse Stolley (17) od svých patnácti let žije pořádně dobrodružný život. V roce 2022 se odvážně rozhodl, že se vzdá pohodlí máminy sukně a bydlet bude jen a pouze ve vlacích!

„Mám neskutečné množství možností a svobody, jsem naprosto flexibilní,“ pochvaluje si ryšavý mladík. „Každý den se můžu rozhodnout, kam pojedu tentokrát, jestli do Alp, velkého města nebo k moři,“ popisuje dále svou rutinu. Neomezenou možnost cestování po Německu mu dovoluje roční traťová jízdenka národního dopravce Deutsche Bahn. Na ni a všechny další náklady si vydělává jako IT vývojář a bloger, tedy činnostmi, které zvládne z jakéhokoliv kouta světa, i z kupé vlaku jen s pomocí notebooku a mobilního datového připojení.

„První měsíce ale byly extrémní. Musel jsem se naučit fungovat v úplně jiném režimu a nastudovat si jízdní řády. V začátcích se mi stávalo, že mi vlak ujel nebo jsem se uprostřed noci ocitl na podivné stanici v úplně cizím městě.“ Po roce a půl už se ale Lasse na život na kolejích adaptoval perfektně a podle svých slov nemá v plánu přestat.

4 trička a počítač

Život poutníka má také své nevýhody, šatní skříň o sto padesáti kusech po ruce prostě nemáte a křižovat zemi o 358 tisících kilometrech čtverečních s těžkými kufry taky dost dobře nejde. Lasse tak cestuje extrémně nalehko, v krosně vozí čtyři trička, dvoje kalhoty, spodní prádlo, deku a laptop.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.