Kratom a produktivita: 5 způsobů, jak může zlepšit vaše pracovní výsledky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Kratom a produktivita: 5 způsobů, jak může zlepšit vaše pracovní výsledky

 (Canva.com)

Čas jsou peníze a pro podnikatele to platí dvojnásob. Spousta z nich proto neustále hledá nejrůznější metody, jak podpořit produktivitu a dosahovat lepších výsledků. Mezi oblíbené způsoby patří také užívání kratomu, který pochází z Asie, kde se již po staletí tradičně užívá pro jeho pozitivní efekt na náladu, hladinu energie a soustředění.

Rostlina u nás známá jako kratom nese oficiální název Mitragyna speciosa. Za jejími účinky stojí v ní obsažené alkaloidy, zejména pak mitragynin a 7-hydroxymitragynin. Jak může tato rostlina podpořit produktivitu nejen při práci, ale třeba i při studiu? Představujeme hned pět způsobů!

1. Podpora koncentrace

Co je ve skutečnosti produktivita? Pro mnohé je to především schopnost se soustředěně věnovat jednomu úkolu, aniž bychom se nechali rozptýlit naší myslí nebo okolními vjemy. Právě s tím může pomoci především bílý kratom, jehož užívání může výrazně prodloužit dobu, po kterou se dokážeme nerušeně zaměřit na daný úkol.

Řada uživatelů kratomu navíc uvádí, že je jejich koncentrace při užívání kratomu mnohem hlubší. To může přijít vhod zejména při plnění duševně náročných úkolů, ať už jde o tvorbu důležité pracovní prezentace nebo sepisování diplomové práce.

2. Zvýšená hladina energie

Příčina nízké produktivity však většinou sahá mnohem dál než jen k nedostatku soustředění. Jeho nejčastějším důvodem totiž bývá únava a nedostatek energie. Pomocníkem se v tomto případě může stát především zelený kratom, který má výrazné energizující účinky.

Spousta uživatelů přirovnává výsledný efekt ke kávě, avšak bez nepříjemných pocitů nervozity, které od ní mnoho lidí odrazují. Není divu, Mitragyna speciosa totiž spadá do stejné čeledi rostlin jako kávovník.

3. Zlepšení nálady

Asi každému se pracuje lépe, když je dobře naladěný. To pak pozitivně přispívá k atmosféře na pracovišti a podporuje nejen produktivitu jedince, ale i celého kolektivu. Stejně tak to bohužel funguje i naopak.

I zde však může přijít na pomoc kratom, který mimo jiné podporuje produkci dopaminu a serotoninu, což jsou neurotransmitery, které podporují motivaci, dobrou náladu a celkovou pohodu. To pak může vést k lepším pracovním výsledkům.

4. Snížení stresu a úzkosti

Tento bod úzce souvisí s tím předchozím. Stres a úzkost jsou hlavními překážkami produktivity. Kratom se tradičně používá nejen jako stimulant, ale i pro své uklidňující účinky, které mohou pomoci při zvládání stresu a úzkosti. Navozuje uvolněnější stav mysli, a tak může pomoci zvládat pracovní tlak a zachovat chladnou hlavu ve stresových situacích.

5. Úleva od bolesti

Nesejde na tom, zda vás trápí akutní nebo fyzická bolest. Jedno je totiž jisté, asi těžko se vám bude dobře soustředit na práci. I v tomto případě vám může podat pomocnou ruku kratom. Jelikož působí na opioidní receptory v mozku, podporuje produkci endorfinů, což jsou přirozené látky tlumící bolest.

Jak vidíte, užívání kratomu skutečně může podpořit produktivitu. Mějte však na paměti, že na cestě k optimálním pracovním výkonům neexistují žádné zkratky. Kratom sice může nabídnout určitou pomoc, ale nenahradí zdravé návyky, jako je dostatek spánku, vyvážená dieta nebo pravidelný pohyb. Rozhodně se tedy nejedná o univerzální řešení, ale pouze jeden dílek komplexní skládačky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.