STÁVKA? REAKCE HRADU A MINISTERSTVA: Legitimní, ale příště ke stolu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

STÁVKA? REAKCE HRADU A MINISTERSTVA: Legitimní, ale příště ke stolu

Marian Jurečka
Marian Jurečka  (Úřad vlády ČR)

Nekomunikují, škodí, ať urychleně odstoupí. Jasnou představu, co by vláda měla tváří tvář celorepublikové stávce dělat, má šéf opoziční strany ANO Andrej Babiš (69).

Podle Babiše jsou protesty výsledkem toho, že vláda nezvládla inflaci, způsobila zvýšení cen elektřiny a vyhnala ze země investory. Fiala straší veřejnost rozvratem veřejných financí a není schopen komunikovat se sociálními partnery a řídit kabinet,“ řekl včera Babiš, který vládě poradil, ať okamžitě odstoupí.

K protestům se prostřednictvím mluvčí Martiny Pfeiferové vyjádřil také Hrad. „Stávka je legitimní a oprávněný způsob vyjádření postoje v demokratické společnosti, ale řešení může přijít jen u jednacího stolu,“ uvedla Pfeiferová. Podle ministra práce Mariana Jurečky (42, KDU- -ČSL) se vláda s odbory sejde příští týden na jednání tripartity. Prostor pro dialog podle ministra stále je. „Budu rád, když se vrátíme k věcné debatě, pokud možno bez emocí, ale s hledáním skutečného řešení,“ dodal Jurečka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.