Rozprášili gang zlodějů světlometů: Čela aut jsou napadrť! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Rozprášili gang zlodějů světlometů: Čela aut jsou napadrť!

Zloději odnášeli kořist v pytlích.
Zloději odnášeli kořist v pytlích. (Zloději odnášeli kořist v pytlích.)

Nechávali po sobě obrovskou spoušť! Šestičlenná banda zlodějů se specializovala na krádeže světlometů u aut. Řádila po celém Moravskoslezském kraji a motoristé nacházeli své plechové miláčky v zuboženém stavu. Všichni už jsou za mřížemi.

Lumpové zničili 41 aut a celková škoda se vyšplhala 1,5 milionu. „Majitelé museli být velmi nepříjemně překvapeni, v jakém stavu auta nacházeli, zvlášť ti, co parkovali na odstavných parkovištích u letiště Mošnov. Vrátili se z dovolené a nestačili se divit,“ řekl kriminalista Libor Šustek, který se podílel na dopadení gangu.

Tři zloději ozbíjeli okna, zevnitř si otevřeli kapotu a pak pomocí plast nahřívajícího hořáku a nože na karton světlomety i s kusem čela odřezali. V noci a v tichosti. Další dva hlídali, šestý člen světla vykupoval a přeprodával dál. „Tresty se pohybují od dvou do šesti let,“ dodal policejní vyšetřovatel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.