Švýcarská babča bere s sebou na padák své psy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Švýcarská babča bere s sebou na padák své psy

Pozor, letí boxer
Pozor, letí boxer ( Foto Corinne Dhenin)

Většina pejskařů bere své čtyřnohé miláčky do přírody alespoň na procházku, případně na akční dovolenou. Corinne Dheninová (68) však všechny strčí do kapsy. Se svými psy seniorka létá na padáku!

K dobrodružství v nebesích se dostala Corinne už v roce 1981, když si vyzkoušela závěsné létání. Extrémní plachtění ji chytilo a už nepustilo. Na křdle nalétala stovky hodin, a dokonce na malém rogalu přeletěla z Francie do Maroka. Ale kvůli fyzické náročnosti sportu nakonec přešla k paraglidingu (létání na padáku) a tentokrát už do svých vzdušných dobrodružství zapojila i své﷯ fenky Megabyte a Phoebe!

„Ze začátku jsem létala jen metr nad zemí nad mírnými svahy, aby si Megabyte zvykla. A pak jsem ji brala výše a výše,“ prozradila odvážná babička čtyř vnoučat. „Nakonec jsme skákaly z vrcholků různých hor, často vysokých více než 3 tisíce metrů,“ pochlubila se na svůj věk neuvěřitelně akční Corinne. Když už však byla Megabyte moc stará na létání, na její místo zaujala Phoebe a první let si odbyla ještě jako 6 měsíční štěně. „Když jsem ji poprvé vzala na padák, zpanikařila a snažila se po mně vylézt do vzduchu. Brzy si však uvědomila, že je v pořádku a že nespadne,“ dodala Corinne.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.