Dnes měl zemřít! Tady ho chtěli zakopat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dnes měl zemřít! Tady ho chtěli zakopat

Tady ho chtěli zakopat
Tady ho chtěli zakopat

CHBANY – Podruhé se narodil muž (34) z Chomutovska. Dnes měl být zavražděn! Stopy mělo zahladit vápno se savem a zbývající ostatky měl ukrýt hrob u lesa ve Chbanech na Chomutovsku.

Podruhé se narodil muž (34) z Chomutovska. Dnes měl být zavražděn! Stopy mělo zahladit vápno se savem a zbývající ostatky měl ukrýt hrob u lesa ve Chbanech na Chomutovsku. Jeho smrt naplánovali tři muži. Motivem chystané vraždy byl milostný trojúhelník.

Poprava byla naplánována právě na dnešek. Muže chtěli zastřelit kvůli ženě, se kterou měl poměr on i jeden ze zabijáků. Další dva zločinci mu chtěli s vraždou pomoct. Mělo jít zřejmě o kamarádskou výpomoc, zcela zdarma.

Muž je naživu pouze díky náhodě. O připravované vraždě se policisté dozvěděli, když ve středu kvůli jinému případu vyslýchali organizátora činu. Vše přiznal a přípravu mordu později potvrdily výslechy jeho kompliců. „Obstarali si zbraň a vykopali hrob. Za přípravu vraždy jim hrozí až patnáct let vězení,“ uvedla kriminalistka Helena Pšeničková.

Mladíci se hájí tím, že muže chtěli jen postrašit. Tvrzení ale není věrohodné. Na »strašení« se totiž připravili precizně. Vyzbrojili se pistolí, sehnali vápno a savo a v lese vykopali 1,5 metru hluboký hrob.

Obyvateli malé obce Chbany případ otřásl. „Známe jen jednoho z nich. Je mu čtyřiadvacet a je to takový místní grázlík, postrach okolí, samý průšvih. Kradl sběr a stavebniny ve velkém. Několikrát ho vyšetřovala přestupková komise. Že je ale schopen i vraždy, to nás šokovalo,“ řekla Aha! místní žena.

Podle ní byl druhý útočník z Kadaně a oběť i žena, kvůli které se vše odehrálo, jsou prý z Klášterce. „Jen stále nevíme, kdo je ten třetí. Pátráme po něm. Je to nepříjemný pocit, když je možné, že se jedná o někoho zdejšího,“ dodala.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.