Mafián Polad Omarov (38): Česko ho vydá do USA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Mafián Polad Omarov (38): Česko ho vydá do USA

Soud povolil vydání už v květnu.
Soud povolil vydání už v květnu.  (Foto Aha! – J. Koťátko, ara)

Vraždil a unášel lidi! Mafián Polad Omarov (38), kterého letos v lednu v Praze dopadla policie, bude vydán do Spojených států. Rozhodl o tom ministr spravedlnosti Pavel Blažek (54, ODS). Za přípravu vraždy hrozí mafiánovi až 32 let vězení.

Omarov měl na objednávku íránské vlády plánovat vraždu kritičky tamního režimu Masíh Alínežádové (46). Trestní stíhání bude však vedeno v USA. „Jeho vydání právě tam, namísto do Gruzie či Kazachstánu, považuji za správné rozhodnutí,“ okomentoval včera Blažek svůj pondělní verdikt, o kterém informovalo Právo.

„Pošlete mě na smrt,“ bránil se Omarov, ale nepochodil. Gruzie a Kazachstán ho stíhají kvůli jeho zapojení do vražd, únosů a vydírání. Toho všeho se dopouštěl coby pravá ruka mafiánského bosse Namika Salifova (44), šéfa nechvalně proslulého ázerbájdžánsko-gruzínského syndikátu Lotu Guli.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.