Aha! ukazuje dva případy týraných psů: Co vám, lidi, ta zvířata udělala? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Aha! ukazuje dva případy týraných psů: Co vám, lidi, ta zvířata udělala?

ilustrační foto
ilustrační foto (scom)

Otřesný pohled se naskytl ženě, která vyrazila na procházku se svým psem na Novou Ves nedaleko Ústí nad Labem. V lese asi 300 metrů od cesty pod Vysokým Ostrým našla opuštěného a ke stromu přivázaného křížence.

Uvázaná fenka čekala na smrt

Sama si s vystrašenou a agresivní fenkou nedokázala poradit a zavolala proto městskou policie. „Na místo ihned vyjela hlídka strážníků společně s psovodem a společně s oznamovatelkou zašli na místo, kde psa za pomocí odchytové tyče od stromu odvázali. Poté, co se uklidnil, byl mu nasazen služební obojek,“ přiblížil mluvčí ústeckých strážníků Jan Novotný s tím, že fenku následně odvezli strážníci do útulku. Chlupáč měl štěstí, že ho žena, na místě daleko od lidí objevila. Bez vody a jídla by tam dlouho nepřežil. „Majitele zvířete se zatím nepodařilo zjistit a na jeho ztotožnění se dále pracuje,“ doplnil Novotný.

Vyděšená u stromu.

Týraná Charlie zažívala peklo!

Peklo zažívala teprve půlroční fenka Charlie. Zkrvavenou ji našli v zahradní chatě na Plzeňsku, zvířeti chyběly zuby, mělo závažná zranění. Případ už mají na stole kriminalisté. Přátelská Charlie živořila s majitelem (20) v hrozném nepořádku. Nad zraněními nebohého psa zůstává rozum stát. Podle informací Aha! bylo zvíře zkrvavené, s oteklou tlamou, další vyšetření ukázalo i zlomeniny. „Muž v přesně nezjištěné době opakovaně surovým a trýznivým způsobem týral fenu křížence,“ potvrdila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Charlie měla oteklou zkrvavenou tlamu.

Případem se zabývají kriminalisté, majitele zatím neobvinili. Pokud se tak stane, hrozily by mu dva roky až šest let v base. „Fenka byla odebrána majiteli na základě rozhodnutí odboru životního prostředí a umístěna do předběžné náhradní péče u spolehlivé chovatelky,“ řekla Brožová. Zvíře ale bude mít nejspíše zdravotní následky. Byl zázrak, že Charlie přežila. Zranění hrudníku bylo natolik závažné, že jí hrozila i smrt.



Přečtěte si
Eva HÁDĚ
6. 4. 2024 • 14:27

Ja myslim, ze je to jedno kde se zacne, citi bolest vsichni stejne. Hlavne aby se uz zacalo

AHel
12. 6. 2023 • 01:29

Prosím postupně, nejdříve lidí a pak zvířata, nikoliv opačně. Mám dojem, že je ze zvířat každý paf, ale že lidé, děti, senioři žijí v otřesných podmínkách a jsou také týraní se moc nepíše....to je dost divné.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.