Test Aha!: Vážili jsme kabelky - Průměrná váha: 1,8 kila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Test Aha!: Vážili jsme kabelky - Průměrná váha: 1,8 kila!

 (Aha!: Martin Přibyl)

PRAHA – Podle jednoho britského výzkumu váží kabelka průměrné Angličanky 2,5 kilogramu. Aha! zjišťovalo, jak jsou na tom Češky. Oproti slečnám z Velké Británie toho s sebou naše ženy tahají podstatně méně.

..

O svou páteř pečují obyvatelky české kotliny lépe než Britky. Průměrně s sebou nosí kabelky vážící i s obsahem 1,8 kilogramu. Více než o parádu jde českým ženám o účelnost. Módě drobných psaníček a kabelek do ruky už asi definitivně odzvonilo. Češky dávají přednost pořádným kabelám přes rameno, do kterých mohou v případě potřeby uložit deštník, boty na přezutí nebo část nákupu.

Málokterá žena nechá do své kabelky nahlédnout neznámého člověka. Jde totiž o velmi privátní sféru. Z jejího obsahu lze zjistit nejen literární vkus majitelky, ale často se dozvíte i to, jakou používá antikoncepci či zda má v oblibě erotické pomůcky.

I lehká kabelka škodí

Jak těžkou kabelku si můžete přehodit přes rameno, abyste si časem nezpůsobila problémy se zády? Podle lékařů nejlépe žádnou. „Pravidlo říká, že váha by měla být rovnoměrně rozložena na obě ramena,“ uvádí pražský lékař Martin Bognár s tím, že nejde říci, do jaké míry zádům škodí, když nosíte denně půlkilovou tašku. „Záleží, jak má žena pevné zádové svaly. Profesor Mělka z hradecké univerzity chodil do práce vždy s dvěmi taškami. V jedné měl lejstra a v druhé cihlu, aby váhu správně rozložil,“ uvádí Bognár kuriózní příklad z lékařských kruhů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.