Kam na výlet se psem?! 7 tipů na procházky po Česku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Kam na výlet se psem?! 7 tipů na procházky po Česku

Pejsci jsou nejspokojenější v přírodě, kde mohou volně běhat. Ale pozor, pokud se pohybujete v honitbě, pes musí být na vodítku.
Pejsci jsou nejspokojenější v přírodě, kde mohou volně běhat. Ale pozor, pokud se pohybujete v honitbě, pes musí být na vodítku. (Foto scom, ara)

Chcete vyrazit na výlet s pejskem, ale nevíte kam? Nechte se inspirovat 7 oblíbenými místy napříč celým Českem. Nadšení budou všichni účastníci procházky.

Než vyrazíte...

Ať už se chystáte na kratší nebo delší výlet či túru, mezi nezbytnou výbavu patří vodítko s obojkem nebo postroj. Postroj může být na delší procházky pro pejska pohodlnější, je ale důležité, aby na něm pes neměl tendence tahat. A určitě nezapomeňte na cestovní misku a dostatek vody! Na doplnění energie pro psího parťáka mějte po ruce kvalitní pamlsky.

Středočeský kraj: Bubovické vodopády

Délka trasy: do 5 km Bubovické vodopády se nachází u obce Srbsko kousek od Karlštejna. V Srbsku pohodlně zaparkujete a vydáte se po žluté turistické značce. Vesnicí jdete jen pár metrů, proto mějte psa na vodítku, pak odbočíte na červenou turistickou značku do lesa a dojdete až k vodopádům.

Liberecký kraj: Peklo

Délka trasy: cca 12 km Název národní přírodní památky nacházející se kousek od České Lípy – Peklo – vás nesmí odradit. Čeká vás totiž nebeská podívaná. Nejlepší parkování je v obci Zahrádky. Trasa vede nádhernou přírodou lesem po cestách a dřevěných lávkách kolem skal a řeky.

Jihočeský kraj: Dívčí kámen

Délka trasy: do 4 km Zřícenina hradu Dívčí kámen se nachází kousek od Českých Budějovic a můžete se sem pěšky vydat z Třísova u Holubova. V tamním Oppidu je pro pejska ideální prostor k vyběhání na volných prostranstvích.

Plzeňský kraj: Železnorudský okruh

Délka trasy: cca 18 km Pokud se vy i váš mazlíček potřebujete pořádně vyvenčit, navštivte šumavskou trasu v okolí Železné Rudy, která je proslulá především Čertovým a Černým jezerem. Většina cesty je po asfaltu a terén je rozmanitý, takže se na to vyzbrojte pohodlnou obuví a nezapomeňte na občerstvení pro sebe i pejska.

Jihomoravský kraj: Stezka Járy Cimrmana

Délka trasy: cca 4 km Milovníci Járy Cimrmana by si tuhle stezku v Lomnici u Tišnova neměli nechat ujít. Stezka vede do kopce po loukách a lesních i polních cestách. Po cestě budete míjet informační cedule, kde si můžete přečíst něco málo ze života Járy Cimrmana. Cílem je kopec Sýkoř, kde se nachází hájenka s Cimrmanovou bustou.

Zlínský kraj: Na Pustevny a za Radegastem

Délka trasy: do 22 km Trasa začíná v Rožnově pod Radhoštěm, kde je největší a nejstarší skanzen ve střední Evropě, do kterého je vstup povolen se psem. Odtud vede trasa na Pustevny, kde najdete věhlasné Jurkovičovy stavby. Dál můžete pokračovat po hřebeni k soše slovanského boha Radegasta.

Ústecký kraj: Čedičové kopce nad Českou Kamenicí

Délka trasy: do 5 km Parkovat můžete v České Kamenici. Odtud se vydáte po trase, která vede převážně lesem, až ke krásným vyhlídkám Jehla a Ponorka. Jehla je o něco strmější a hůř dostupná, takže pokud váš pejsek není zrovna milovník terénu, vystoupejte jen na Ponorku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.