Zima udeřila a lidé umírali | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zima udeřila a lidé umírali

 (HZS – Radek Krahulík)

ČR – Zima udeřila! K radosti dětí a ke zlosti řidičů. Nejdříve na promrzlou zem začaly dopadat dešťové kapky, což vytvořilo ledovku. Například v Chebu tento jev nastal v sobotu odpoledne a podle svědků byla auta během pár minut tak obalena ledem, že se do nich prakticky nedalo dostat. Jak na ledě, tak i na sněhu se stalo mnoho dopravních nehod. Některé bohužel skončily tragicky.

Na silnicích se jezdilo s velkými obtížemi. Přes noc napadlo například v Libereckém kraji až deset centimetrů nového sněhu a mnohé silnice v Jizerských horách a západní části Krkonoš jsou sjízdné jen se sněhovými řetězy. Některé silnice nebyly včera ráno sjízdné například i na jihu Plzeňska.

Jednou z obětí nehod, na které mělo vliv počasí, byl známý plzeňský soudce. Předsedu trestního senátu Krajského soudu Zdeňka Minaříka (†59) srazilo na silnici mezi Zálužím a Plzní auto řízené ženou (22). Soudce byl na místě mrtev. Podle policie se zdá, že na kluzké silnici nepřizpůsobila rychlost, dostala smyk a chodce srazila.

Další tragická nehoda se stala nedaleko za Třeboní. Řidič (42) zemřel poté, kdy po smyku na kluzké vozovce vjel mezi stromy.

U Velké Bíteše na dálnici D1 při nehodě tří osobních aut zahynul viník srážky. Naštěstí bez smrtelného zranění skončila bouračka v Právech na Pardubicku. Řidič sjel po smyku ze silnice a narazil do betonového mostku. Tři lidé byli těžce zraněni.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.