Jak si vybrat vhodné interiérové dveře? Skvělé designové tipy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jak si vybrat vhodné interiérové dveře? Skvělé designové tipy

 (ERKADO CZ s.r.o.)

Stavíte si nový domov? Je to zážitek, když se vám rodí něco nového před očima. Spousta majitelů si užívá tu novou výbavu místností, vybírá nábytek, spotřebiče, ale třeba i dveře. Že něco takového řešíte zrovna i vy? Tak se pojďte podívat, jaké produkty se vám nabízí.

Interiérové dveře do domu

Dveře do interiéru jsou spíš designovou záležitostí. Nemusíte u nich řešit bezpečnost, protipožární vlastnosti jako u vchodových dveří. Tím líp, protože můžete popustit uzdu fantazii. I když i interiérové dveře mohou být funkční. Například pokud chcete soukromí, budete volit spíš celodřevěné (nebo jiný příslušný materiál) dveře než produkty se skleněnými výplněmi, také vám bude vyhovovat akustické izolace). Praktičnost se odráží už u otevírání. Klasické dveře jsou otočné, jde o křídlo, které se otevírá na stranu podle vaší preference. Logicky takovou, aby dveřím nic nebránilo v prostoru. Pokud jej nemáte, nebo třeba toužíte po tom, aby byly dveře při otevření schované, lze aplikovat posuvné dveře na stěnu nebo variantu, kdy zajíždí do tzv. kapsy. To je vhodné zejména do garsonek, kde se bojuje o každý centimetr. Interiérové dveře, které navíc kopírují zeď, můžete vytapetovat stejně jako okolní stěnu, aby prvek zcela splynul s okolním prostředím.

Dveře do interiéru – barvy a materiál

Samozřejmě důležitou roli hrají barvy. Je pravda, že kolorit značně ovlivňuje i materiál, pokud si vyberete nejoblíbenější prvek, dřevo, pak je škoda tento přírodní skvost natírat. Dřevo jako masiv má krásný design a každý kus je originál. Navíc tyto dveře jsou tepelně a zvukově izolační. Co se týká barev, optimální jsou neutrální, tedy bílá, odstíny béžové, šedé. Někdo má rád také kov. Hodí se do jakéhokoli prostoru a navíc můžete počítat s tím, že když si přemalujete byt, nebudete muset měnit dveře, pokud by to k sobě neladilo. Jsou ovšem lidé, kteří mají rádi extravaganci a zasadí do pantů třeba červené dveře. To je pak dobré si pořídit třeba fóliované dveře, které nejsou zas až tak drahé jako třeba dřevo. Moderní je pak lak, jenž dodá dveřím lesk. Výborné jsou i laminované dveře, protože umí napodobit jakýkoli materiál díky speciální fólii. Podobné jsou i PVC, kvalitnější forma. A jestli chcete ne tak drahé dřevo, pořiďte si dýhované dveře. Vynechat nemůžeme ani sklo, to hraje roli ve výplních a záleží na vás, jak velkou transparentnost zvolíte. Mohou být maximálně průhledné i zcela mléčné. Hledáte spolehlivého dodejce dveří? Pak se podívejte na nabídku společnosti ERKADO, patří mezi největší výrobce dveří v Evropě, kde najdete široký výběr dveří do každého domova. Otevřete se tak moderním vymoženostem, které se dnes nabízí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.