Kamioňák šokoval policisty: Řídil 20 hodin v kuse | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kamioňák šokoval policisty: Řídil 20 hodin v kuse

V tomto kamionu jel řidič více než 20 hodin bez přestávky.
V tomto kamionu jel řidič více než 20 hodin bez přestávky. (Policie ČR)

I zkušení policisté jen nevěřícně kroutili hlavou. To když si z údajů tachografu zahraničního řidiče kontrolovaného na dálnici D52 nedaleko Mikulova přečetli, že muž jel dvacet hodin v kuse. Ale to nebylo vše, co muži zákona ze záznamu zjistili.

Řidič se totiž za uplynulých osmadvacet dní dopustil šestatřiceti přestupků, přičemž šest z nich spadalo do kategorie těch nejzávažnějších. „Alarmující byla především jeho více než dvacetihodinová nepřetržitá jízda. Tak výrazné porušení maximální doby řízení policisté z Mikulova nepamatují.

I proto lajdáckému dopravci, který navíc nemá ani eurolicenci pro autodopravu, uložili maximální výši kauce v hodnotě 100 tisíc korun,“ informoval policejní mluvčí David Chaloupka. „Policisté přitom stále upozorňují, že únava řidiče je značně rizikovým faktorem pro vznik dopravních nehod, může dojít až k tragédiím. Ani řidiči osobních automobilů, kteří nemají ve voze tachograf, by ve vlastním zájmu neměli podceňovat vydatný odpočinek před jízdou,“ zdůraznil Chaloupka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.