Bezdomovcům začaly Vánoce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bezdomovcům začaly Vánoce!

Pro zlínské bezdomovce začíná čas vánočního hodování...
Pro zlínské bezdomovce začíná čas vánočního hodování...

ZLÍN - Pro většinu z nás Vánoce skončily, pro bezdomovce právě začínají. A tak se vydávají ke kontejnerům skupiny ošuntělců, kteří číhají, co kdo vynáší.


„V nocležně to bylo dobré jenom na Štědrý večer, to jsem si byl dvakrát přidat kapra se salátem, ale teď to teprve budou hody. Každý si ovšem musí svoji porci pěkně najít,“ vysvětluje jeden z šéfů zlínských bezdomovců zvaný Barry.

Lidé bez domova nepohrdnou hlavně kusy masa, vítány jsou uzeniny, zvláště ty trvanlivější, bramborovému salátu už kvůli relativně dávné výrobní lhůtě nevěří. Zato sladké dobroty včetně vánočního cukroví přijdou vhod i v horších časech, kdy začne v lednu pořádně mrznout, proto si je teď nálezci ukládají ve velkém množství.

Občas se podaří narazit také na nedopitou láhev alkoholu, to jsou hody v nejlepším. „To ale bývá lepší až na Nový rok, když si přivstanete kolem sedmé ráno, máte jistotu, že budete mít vína i šampusu, co hrdlo ráčí,“ přidává se další z bezdomovců Edgar. Jako mnoho jiných »kolegů« se už nemůže dočkat Silvestra, tehdy jsou prý lidé daleko shovívavější než na Vánoce a ukápne i nějaká ta deseti a dvacetikoruna.


Autor: (jč)
Foto pro Aha! – Ivan Dostál

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.