Ceny nafty a benzinu jsou nejlevnější za měsíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ceny nafty a benzinu jsou nejlevnější za měsíc!

Nyní nutné páchat sebevraždu. Cena půjde ještě dolů.
Nyní nutné páchat sebevraždu. Cena půjde ještě dolů. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Cena paliv u čerpacích stanic v Česku začala klesat, a tak jsou benzin i nafta nejlevnější za poslední měsíc. Dobrou zprávou je, že se očekává další snížení.

Průměrná cena litru benzinu spadla na 41,38 Kč, což je o 62 haléřů za týden. Snižování ceny nafty je ještě rychlejší. Průměrná cena klesla na 44,49 Kč, tedy za týden o 1,50 Kč. Podle ekonomů tempo zlevňování vydrží minimálně další týden.

„Hlavně v případě nafty se projevuje nejen pokles cen ropy na světových trzích a ceny daného paliva na surovinové burze v Rotterdamu, ale také skutečnost, že si tuzemští čerpadláři nyní snižují přemrštěné marže,“ říká hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda. Z dat evropské komise navíc vyplývá i to, že ceny obou paliv jsou v Česku momentálně pod průměrem zemí EU. Nafta je levnější ve dvanácti zemích EU a dražší ve čtrnácti. Díky rychlejšímu snižování ceny nafty se také zavírají nůžky. Ještě nedávno byla nafta dražší o pět korun, než benzín a nyní je to o 3,11 Kč.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.