Havaroval vlak s chemikáliemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Havaroval vlak s chemikáliemi!

Pan Behenský vše v pořádku přečkal
Pan Behenský vše v pořádku přečkal  (Foto David Malík )

Kolínsko zažilo horké chvilky. Při pondělní železniční nehodě mezi Nymburkem a Kolínem se zranili dva lidé, když v Poříčanech po páté hodině odpoledne vykolejil nákladní vlak převážející výbušnou kapalinu benzen.

Trať, která byla mimo provoz od pondělního odpoledne, se má dnes znovu otevřít s tím, že způsobená škoda je odhadnuta na 4 miliony korun. Hasiči museli z bezpečnostních důvodů během odčerpávacích a odklízecích prací evakuovat desítky rodinných domů z okolí nehody do místní skolovny, kde bylo obcí zřízeno evakuační centrum. Příčinu havárie nyní vyšetřuje Drážní inspekce.

Evakuace byla v klidu

„Musím říct, že všechno proběhlo úplně v klidu. Jsem rád, že nikdo nepřišel o život. Přes den hasiči odčerpávají a na noc nás pouští domů. Je tu o nás dobře postaráno. Včera nám dokonce objednali pizzu. Dneska jsou párky a snad i guláš,“ prozradil v úterý Blesku evakuovaný Václav Behenský (67), který zrovna v evakuačním centru obědval.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.