Kvartet Il Divo je zpět v jiné sestavě: Vystoupí pro mrtvého kamaráda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kvartet Il Divo je zpět v jiné sestavě: Vystoupí pro mrtvého kamaráda

Karel Gott byl jejich fanouškem.
Karel Gott byl jejich fanouškem. (Foto archiv Il Divo, ara)

Prodali přes 30 milionů desek. Sbírají úspěchy po celém světě, ženy z nich šílí, kam se hnou. Čtyři muže, kteří tvořili kvartet Il Divo, dal v roce 2004 dohromady Simon Cowell, producent a porotce britského »talentu«. Zářili do chvíle, než jeden z nich náhle zemřel.

Loni v prosinci, pár dní před Vánocemi, zasáhla jejich příznivce zpráva, která přišla jako blesk z čistého nebe – španělský barytonista Carlos Marín zemřel ve věku padesát tři let. Pár dní po tom, co ho odvezli do nemocnice v Manchesteru, v umělém spánku. Podlehl covidu. „Simon Cowell osobně volal do nemocnice a chtěl pro něj poslat letadlo, ale nebylo to možné,“ prozradila později Marínova ex-manželka.

Vánoční turné neproběhlo, kapela ho přesunula. Spekulovalo se, jestli se ještě vrátí. A teď jsou opět tady, zítra vystoupí v O2 Universu. Na počest zesnulého kamaráda. Zpívali s mnoha významnými osobnostmi, třeba s Barbrou Streisandovou, v Praze na ně pravidelně chodil Karel Gott. Jejich zpěv slyšela královna Alžběta II. i americký prezident Clinton.

Přijala je i královna Alžběta II.

Sébastien Izambard (49)
Francouz

Zpěvák, skladatel a hudební producent. Nejprve hrál na kytaru na zaoceánských lodích, později se vypracoval na skladatele pro hvězdy francouzské pop music. Je ženatý, má tři děti.

David Miller (49)
Američan

Původně operní pěvec. Už byl jednou nohou v newyorské Metropolitní opeře, ale dostal nabídku do Il Divo. Je ženatý, žije v New Yorku a s manželkou, sopranistkou, se starají o psa Cosma.

Objevili se i v Simpsonových.

Urs Bühler (51)
Švýcar

Zpívá od pěti let, hraje na šest hudebních nástrojů. Vystupoval s heavymetalovou kapelou, k tomu studoval operní zpěv. Než se přidal k Il Divo, žil v Holandsku, zpíval oratoria a v místní opeře. Je ženatý s tanečnicí a má malou dceru.

Víte, že...

…speciálním hostem turné je americký barytonista Steven LaBrie? Rodákovi z Dallasu je 34 let a zaskakuje za zesnulého kolegu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.