Senát rozhodoval v případě 10 let staré vraždy: Soud věří vrahovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Senát rozhodoval v případě 10 let staré vraždy: Soud věří vrahovi

Petr P. je známý jako vyhazovač na diskotéce.
Petr P. je známý jako vyhazovač na diskotéce. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Zklamání a další čekání. Přítelkyně Petra P., hlavního podezřelého z 10 let staré vraždy, která se udála v lese na Karlovarsku, tvrdí, že její milý je nevinný. Soud mu ve středu prodloužil vazbu o tři měsíce.

Partner Petry (33) Petr P. (41) sedí spolu s Janem T. (38) a Janem Š. (40) ve vazbě od letošního ledna. Za mřížemi zůstávají dál. „Důvodem je tzv. útěková vazba,“ uvedl na chodbě soudu Petrův advokát Vlastimil Černý. Soud se tudíž obává, aby obvinění po propuštění na svobodu neuprchli.

„Nemají proti nim vůbec žádné důkazy. Opírají se tu pouze o svědectví Petrova dlouholetého kamaráda, který jako mladistvý sám vraždil. Navíc každým výslechem se veškerá jeho tvrzení vyvrací,“ řekla Aha! Petra, která před třemi měsíci obviněnému z vraždy porodila syna. Podle jejích slov policie neuspěla ani s domněnkou, že by v řece Ohři měla být vražedná zbraň, kterou do ní Petr P. údajně po činu hodil. „Nic tam nenašli a ani nenajdou,“ dodala.

OHOŘELÝ V KLÁDÁCH

V říjnu roku 2011 našel hajný mezi kládami u lesní cesty na Karlovarsku ohořelé tělo. To patřilo Antonínovi (†33), kterého obvinění dobře znali. Karlovarští policisté ale vraha nenašli. O to se nyní pokouší až kriminalisté z elitního týmu Tempus, který se zabývá řešením neuzavřených případů vražd. Tu z Karlovarska detektivové prý znovu otevřeli až na základě svědectví Petrova kamaráda.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.