Zemřel v den 55. narozenin: Dojel na olej ve svalech? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Zemřel v den 55. narozenin: Dojel na olej ve svalech?

Chtěl vypadat jako komiksový Hulk.
Chtěl vypadat jako komiksový Hulk. (Foto Profimedia.cz, TikTok)

Brazilský kulturista přezdívaný po známém komiksovém monstru Hulk zemřel v den svých 55. narozenin. Valdir Segato podle všeho doplatil na rizikové vpichování oleje do svalů, které dlouhá léta praktikoval.

Valdir si na síti Tik Tok získal přízeň více než 1,7 milionu fanoušků svými doslova obřími svaly. Kulturista byl nadšencem aplikování syntholu – do svalů si několik let vpichovcal olej, který je zodpovědný za jejich optické zvětšení. Avšak do oleje přimíchával také alkohol a léky proti bolesti... Jenže mix těchto látek teď zřejmě zapříčinil jeho úmrtí. Po syntholu totiž v těle mohou vznikat nejrůznější záněty a další komplikace, jako je ucpání tepen, což může vést až k mrtvici nebo infarktu. A právě tomu zřejmě kulturista podlehl. „Kolem šesté ráno mi začal bušit na okno a křičel, ať mu pomůžeme, že nemůže dýchat a umírá,“ popsal jeho soused da Silva. „A tak jsme ho naložili do auta a dovezli do nemocnice. Na příjmu ale zkolaboval, myslím, že dostal infarkt,“ dodal zarmoucený přítel.

Víc než Arnie

Lékaři přitom Valdira varovali opakovaně. „Říkají mi, abych přestal, ale mě to baví. Chci být stále větší,“ chlubil se už v roce 2016 kulturista s obvodem bicepsu 58 cm. Pro srovnání: u Arnolda Schwarzeneggera (75) na vrcholu kariéry to bylo 55 centimetrů...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.