Chtěli unést dceru podnikatele, ale... Místo vazby na svobodu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Chtěli unést dceru podnikatele, ale... Místo vazby na svobodu!

Dvojice mužů se pokusila unést řidičku auta na Hodonínsku. Jeden z násilníků ji střelnou zbraní rozbil boční sklo, pak na ni mířil pistolí.
Dvojice mužů se pokusila unést řidičku auta na Hodonínsku. Jeden z násilníků ji střelnou zbraní rozbil boční sklo, pak na ni mířil pistolí. (PČR)

Muži, kteří před pár dny chtěli na Hodonínsku unést ženu, jsou na svobodě. Čelí přitom obvinění ze zvlášť závažného zločinu vydírání. Hrozí jim 5 až 12 let kriminálu.

Na dotaz, zda únosci čekají na verdikt soudu ve vazbě, odpověděl policejní mluvčí Pavel Šváb, že nikoliv. Trestní stíhání je podle něj vedeno na svobodě. Okresní soud v Hodoníně totiž nevyhověl státnímu zástupci, který uvalení vazby na oba pachatele požadoval. Zmíněná dvojice přitom nejen že svoji oběť delší dobu sledovala, pachatelé ženu pronásledovali v autě, rozbili okénko jejího vozu a také jí hrozili zabitím. Při únosu neváhali použít pepřový ani revolver, kterým na ženu mířili!

Ženě se jako zázrakem podařilo v jednu chvíli ze svého vozu vyskočit a nasednout do kolem jedoucího auta, které s ní ujelo do bezpečí. Osádka vozu jí půjčila mobilní telefon, z něhož zavolala policii. Kriminalisté dopadli únosce po několika hodinách na Vysočině. Motivem únosu byl podle všeho fakt, že podnikatel dluží miliony korun. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nebudeme sdělovat další informace,“ dodal policejní mluvčí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.