Netradiční moravská veselka: Svatba v opraveném vraku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Netradiční moravská veselka: Svatba v opraveném vraku

Zamilovaný pár si řekl »ano« na vinici.
Zamilovaný pár si řekl »ano« na vinici. (Foto Aha! – Slávka Červená, archiv Adama Pekaře)

Veselka, jak se patří! Kde jinde na Slovácku stvrdit pětiletou lásku než na vinici. Tereza Kraváková (26) a Adam Pekař (28) si řekli »ano« přímo nad vinnými sklípky. A novomanželka pak zažila šok.

Kromě humoru a spousty dalších věcí spojuje zamilovanou dvojici také láska k veteránům. V garáži už čtyři roky odpočíval nepojízdný vrak Fiatu 850 Berlina z roku 1965, který si společně pořídili. „Řekl jsem si, že by pro Terezku byl opravdu suprový svatební dar, kdyby se mi podařilo dát auťák do kupy. A tak jsme na něm v dílně s kamarádem tajně makali. Trvalo nám to celé tři měsíce, ale nakonec se dílo podařilo,“ líčil Aha! novomanžel Adam. 

O tom, co že se na ni chystá, neměla nevěsta do poslední chvíle nejmenší tušení. O to větší to pro ni byl šok, který po pár okamžicích vystřídal gejzír radosti. „Je to fantastické, krásné, úžasné,“ zářila Tereza a po tvářích jí tekly slzy štěstí.

Lásko, tady máš auťák.

Těstoviny místo svíčkové

Svatba Terezy a Adama byla netradiční ve všech směrech. Novomanžel měl originální oblečení, které symbolizovalo tak trochu kroj. Košile byla vyšívaná. Na jedné straně slovácká, na druhé hanácká. Snubní prstýnky jim vyrobil kamarád, zlatník z Německa. A slavnostní menu? To bylo také mimo veškeré tradice. Knedlíčková polévka ani svíčková součástí pohoštění nebyly. „Nejsme vegani, ale prostě je teplo. Dali jsme proto raději přednost těstovinám a salátům. Polévka je rajčatová,“ vysvětlovala Tereza. Svatebčané byli ovšem nadmíru spokojeni.

Našli se v lázních

Oba jsou fyzioterapeuti a seznámili se před pěti lety na praxi v lázeňském domě Miramare v Luhačovicích. Každý měl v té době svého partnera. „Nějak to ale na obou stranách skřípalo, a tak jsme to společně řešili. No a nakonec jsme to vyřešili tak, že jsme se do sebe zamilovali,“ smála se Terezka z Hané.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.