Výzbroj proti ptačí chřipce Staré masky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Výzbroj proti ptačí chřipce Staré masky!

ODSAH: 10 ks / SPOTŘEBUJTE DO: 11-2004
ODSAH: 10 ks / SPOTŘEBUJTE DO: 11-2004

PRAHA – Další skandál na policii! Pražští policisté dostali jako ochranu proti viru ptačí chřipky masky s prošlou záruční lhůtou. Jak Aha! zjistilo, uhynulé ptactvo budou muži zákona sbírat v polomaskách, které mají prošlou lhůtu už více než rok a půl!

Skandál na policii

Navíc i kdyby byly »čerstvé« jak jablka právě utržená ze stromu, jejich účinnost by nebyla stoprocentní, shodují se přední virologové!

Odborník z hasičského záchranného sboru, jehož příslušníci vyrážejí na likvidaci uhynulého ptactva téměř ve skafandrech a vybaveni dýchací technikou, o efektnosti policejních respirátorů rovněž pochybuje. „Nelze říct, že by byly neúčinné, ale já bych se toho bál,“ dodal. S ohledem na to, že jde o policejní vybavení, nechtěl zveřejnit své jméno.

Tím ale celá policejní absurdita nekončí. Další bezpečnostní pokyn zní: »Mrtvého ptáka je třeba vždy uložit do minimálně dvou igelitových obalů.« Každý policista tedy vyfasoval jeden mikrotenový sáček o rozměru 30 x 50 cm, maximálně na holuba.

Co tomu říkají muži v uniformách? „Mně je to celkem jedno. Je to jen další ukázka toho, že není vůle, abychom k něčemu doopravdy byli,“ komentoval záležitost jeden z pražských policistů. „Když se něco bude dít, budeme u toho stejně první. Jdeli o hubu, odneseme to tak jako tak,“ dodal jeho kolega s tím, že nemají ani tak strach jako spíš pocit trapnosti.

A jaké k tomu má vysvětlení náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku Pavel Bouberle, který má vybavení policistů na starosti? Žádné! Jeho sekretářka celé včerejší odpoledne stále tvrdila, pan náměstek tady není.

Autoři: Saša VETKOVSKÁ, Helena KÁHNOVÁ
Foto Aha!: Martin PEKÁREK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.