Praštěný „cestář“! Vyspravil cestu sádrovými zuby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Praštěný „cestář“! Vyspravil cestu sádrovými zuby

Detaily odlitků lidských chrupů na polní cestě.
Detaily odlitků lidských chrupů na polní cestě. (Foto Aha! – Romana Vébrová)

Nechutně vyspravil naučnou stezku u Nebílov na Plzeňsku neznámý vtipálek. Výtluky v polní cestě zasypal sádrovými odlitky lidských chrupů. Obec po omezenci pátrá.

Poklidná procházka mezi lesy, luky a poli se pro slabší povahy změní v hotový horor. Ne každému totiž sedne pohled na detailní odlitky lidských zubů, které se zakusují do prašné stezky či z ní tajemně vystupují. „Je to naprosto nevkusné a amorální, vůbec nechápu, jak někoho může napadnout tohle udělat. Obec už jednou v těch místech vysypané odlitky likvidovala, ale objevily se znovu,“ uvedla starostka Nebílov Soňa Říhová.

Nechtěná atrakce

Z nechutné zubní přehlídky se stala atrakce mezi lidmi na sociálních sítích. Všichni se shodují, že je materiál na opravu vymleté cesty dost překvapil. „Vypadá to jako masový hrob,“ uvádí jedni. Druhé kreativita tajemného cestáře pobavila. „Je vidět, že vše se dá zužitkovat. Leckde jsou cesty opravené hůř,“ přisadili si. Sádrové chrupy ale vezmou záhy za své pod koly aut chatařů z nedaleké osady, zbytek zahází lidé z obce. Samozvaný cestář je navíc adeptem na pokutu za černou skládku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.