Poslední sbohem třem obětem rodinného masakru: Pouze příbuzné a spolužáky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Poslední sbohem třem obětem rodinného masakru: Pouze příbuzné a spolužáky

Se zavražděnými se přišli rozloučit jen nejbližší příbuzní a spolužáci.
Se zavražděnými se přišli rozloučit jen nejbližší příbuzní a spolužáci. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Poslední sbohem s obětmi rodinného masakru. To se včera konalo v Prostějově. Zde se příbuzní rozloučili se třemi mrtvými, které ze světa sprovodil Marek P. (29). Ten minulý pátek v domě v Kostelci na Hané brutálně zavraždil svého otce Jiřího (†57), bratra Víta (†24) a sestru Anetu (†22).

Kromě rodinných příslušníků směli do soukromé obřadní síně na předměstí Prostějova ještě spolužáci zavražděných. Nikoho dalšího korektní, leč nekompromisní pracovníci pohřební služby dovnitř nepustili. „Bylo to přání rodiny, která si nepřála žádnou veřejnost,“ řekl Aha! pracovník obřadní síně a dodal: „Já vám nemohu říct ani to, jaká hudba zemřelé vyprovázela na poslední cestu. Prostě taková klasická, jaká se hrává na pohřbech. Jediné, co snad mohu prozradit, je, že těla budou po obřadu zpopelněna.“ Po pohřbu, který trval zhruba třicet minut, se smuteční hosté velmi rychle rozešli. Pozůstalí ani spolužáci neřekli k poslednímu rozloučení ani k samotnému případu jediné slovo.

Vraždil hodiny

Kostelecký případ je nejděsivější vraždou v historii olomoucké kriminalistiky. Kvůli neshodám v rodině ubodal Marek P. nejprve svého otce, pak bratra a nakonec sestru. Jako motiv uvedl, že na něj byli zlí. Ušetřil jen nejmladší sestru Natálii (17), která prý na něj byla nejméně zlá, a psa. Každé oběti zasadil více než čtyřicet ran dlouhými vojenskými dýkami. Vraždil s odstupem několika hodin. Mezi vraždami dýky přibrušoval a olejoval, aby prý šly lépe do obětí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.