Zoufalí majitelé fenky Eli (2): Za nalezení nabízí 50 tisíc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zoufalí majitelé fenky Eli (2): Za nalezení nabízí 50 tisíc

NÁLEZNÉ? NABÍZEJÍ 50 TISÍC!
NÁLEZNÉ? NABÍZEJÍ 50 TISÍC! (Foto pro Aha! – archiv rodiny Hozových)

Dnem i nocí se okolím ostravské Plesné rozléhá jméno Eli. Zoufalí páníčci se snaží najít a přivolat fenku border kolie (2), která se jim zaběhla už před více než týdnem. Za její nalezení nabízejí odměnu 50 tisíc korun a zkoušejí i různé finty. Třeba s pyžamem.

S pátráním ochotně pomáhají místní pejskaři, někdy jich do terénu vyrazí až 30. „Byla jako moje třetí dítě. Nemám sílu to vzdát,“ svěřila pro Aha! Eva Hozová (44). Eli byla odmalička zvyklá chodit bez vodítka, 16. ledna se ale na procházce rozběhla za srnkou. „Ještě jsem ji zahlédla, jak se spolu očichávají. Pak se srna opět dala na úprk a naše fenečka za ní,“ popsala Eva, matka dvou dětí (15 a 18). Od té doby toho členové rodiny moc nenaspali. Nachodili desítky kilometrů, vyvěsili plakáty i v sousedních obcích, využívají dokonce i dron.

„Dáváme po lese misky s granulemi i moje pyžamo, aby podle čichu poznala, že je blízko domova,“ prozradila originální fintu Eva. Podle ní mohl Eli najít a vzít domů některý ze seniorů, kteří nejsou na sociálních sítích, kde Eva veškeré informace o zaběhlé fence sdílí. Odměnu za nalezení rodina postupně zvýšila z 10 až na 50 tisíc korun. „Peníze máme nachystané. I když mi lidé píší, že by si nic nevzali, mohou je věnovat některému z útulků,“ zmínila Eva s tím, že případné množitele upozorňuje, že fenka je kastrovaná. „Každou zprávou, že ji někde zahlédli, i když to nemusí být na sto procent ona, mi lidé dávají najevo, že v tom nejsem sama,“ dodala.

Detektivní spolek: Po tolika dnech bude zmatená

„Moc záleží na její psychice. Spíše už nebude vědět, jak si situaci, ve které se ocitla, přebrat. Což znamená, že může být špatně odchytitelná. A to i pro majitele,“ uvedl spolek Psí detektiv, který o hledaných zvířatech informuje veteriny, útulky, úřady i myslivecká sdružení v příslušném okrese. Toho, že by Eli mohl odstřelit myslivec, se neobává. „Dnes si naštěstí díky přísnějším zákonům už nikdo nedovolí střílet po psovi bez rozmýšlení,“ shodli se psí detektivové.

Psycholog Desenský: NA JMÉNO UŽ NESLYŠÍ

Eva se obrátila i na psychologa psů Rudolfa Desenského. Ten radí případným nálezcům Elinku nechytat, nevolat, nenahánět. „Mají ji sledovat, kam jde. Pokud je hladová a má halucinace, na své jméno už neslyší. Nejlepší řešení je pustit ji do zahrady a hned mi volat,“ upřesnila Eva Hozová.



Přečtěte si
-bello-
26. 1. 2022 • 01:20

Jo a Desenský není žádný psycholog, z homelesáka séélebrita?
Magor je to ,

-bello-
26. 1. 2022 • 01:19

Je mi jich líto, ale jen blbec, totální blbec pustí v lese psa na volno!!!
Chudinka fenka

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.