Holčičku (2) odvezli na popáleninové centrum: Rodina se vážně zranila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Holčičku (2) odvezli na popáleninové centrum: Rodina se vážně zranila!

Lihový krb se tváří jako opravdový na dřevo.
Lihový krb se tváří jako opravdový na dřevo. (Foto HZS Zlínského kraje)

Smutné svátky bude mít mladá rodina ze Zlína. Při rozdělávání ohně v lihovém krbu se popálil muž, jeho manželka i dvouletá dcera. Ta dopadla nejhůř. Skončila na Popáleninovém centru v Brně-Bohunicích.

Podle obyvatel paneláku se rodina přistěhovala do bytu teprve před několika týdny. Zřejmě si chtěla udělat poetický večer. Dopadl ale málem tragicky.

Dolévali líh

Otec rodiny podle hasičů dle všeho špatně manipuloval v obýváku s hořlavinou. „Líh, který doléval do krbu, vzplál a rozprsknul se po pokoji. V blízkosti táty byla zřejmě dcerka. On i ona utrpěli popáleniny. Vzápětí jim přispěchala na pomoc manželka a popálila se také,“ sdělila mluvčí hasičů Lucie Javoříková. V pokoji plameny poškodily i nábytek. Rodina má škodu za 30 tisíc.

Zraněná hlava

„Bohužel vzhledem k nepříznivým povětrnostním podmínkám nemohly vzlétnout vrtulníky Letecké záchranné služby Moravskoslezského ani Jihomoravského kraje. Holčička, která byla popálena hlavně v oblasti hlavy, byla dopravena do nemocnice záchrankou,“ sdělil mluvčí krajské záchranky Jakub Omelka.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.