Aby si zima na vlasy nepřišla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Aby si zima na vlasy nepřišla!

Mráz vlasy vysušuje a ničí, stejně tak i klima v přetopených místnostech.
Mráz vlasy vysušuje a ničí, stejně tak i klima v přetopených místnostech. (Foto scom)

Nejen imunita dostává v sychravém počasí zabrat. Zima představuje velkou zátěž i pro vlasy, které si teď naši pozornost zaslouží víc než kdy jindy. Tady jsou tipy, jak o ně správně pečovat, abyste se nemuseli stydět sundat čepici.

A když už jsme u té čepice, věděli jste, že ta naší hřívě taky pěkně škodí? Chrání ji sice před chladem, pokožka se ale pod pokrývkou hlavy mnohem víc potí, což může vést ke vzniku lupů. Problém představují i teplotní šoky, kdy z mrazu vstupujeme do vytápěných místností. A v neposlední řadě se na kvalitě naší kštice podepisuje také strava, která je v zimě méně kvalitní a chudší než v létě.

RADĚJI BEZ FÉNU...

Základ zimní péče tkví už v samotném mytí a vysoušení. Vlasům teď rozhodně neprospěje denní máchání ve vodě, chybu neuděláte, pokud si je budete mýt jen jednou za 2 – 3 dny. Hřívu pak nechte přirozeně schnout; fény, kulmy a žehličky totiž vlasy ještě víc vysušují.

Pokud tyto spotřebiče přece jen chcete použít, nastavte na nich nejnižší intenzitu a před úpravou naneste na svou hřívu speciální přípravek s tepelnou ochranou. Čepici si nasazujte až na dokonale suché vlasy. Vybírejte takové pokrývky hlavy, v nichž může pokožka dýchat. Přiléhavé kulichy nejsou zrovna to pravé...

Při volbě kosmetiky sáhněte mezi přírodní přípravky, chemie vlasy zbytečně zatěžuje. Skvělé jsou v zimním období i podomácku vyráběné masky. Vystačíte si s běžnými surovinami ze spíže a jejich příprava trvá pár minut. Zaměřte se rovněž na výživu. Na kvalitě vlasů se podepisují především vitaminy A, E a C, proto je dobré v zimě konzumovat více ovoce a zeleniny, ořechů, vajec a mléčných výrobků.

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního AHA! (28. 11. 2021)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.