Taková (ne)normální rodinka... ZA ROK A PŮL SI POŘÍDILI 21 DĚTÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Taková (ne)normální rodinka... ZA ROK A PŮL SI POŘÍDILI 21 DĚTÍ!

Manželé se svými ratolestmi. Chybí jen nejstarší Vika (6) a nejmladší Judy (3 měs.).
Manželé se svými ratolestmi. Chybí jen nejstarší Vika (6) a nejmladší Judy (3 měs.). (Foto Instagram)

Děti jsou základ rodiny, říkávalo se kdysi. Jeden manželský pár z Batumi ten základ ovšem pojal hodně velkoryse. Během jediného roku mu náhradní matky porodily 21 dětí a manželé se cítí na další, klidně na celou stovku potomků.

Kristina (24) z Moskvy se během dovolené v gruzínském Batumi zamilovala do bohatého hoteliéra tureckého původu Galipa Özturka (57). Během pár týdnů přesídlila s dcerou Vikou (6) k Černému moři a byla svatba. Galip chtěl hodně dětí, ale čekat na každé devět měsíců se mu nechtělo. Proto vyplatil v přepočtu 4,3 milionu korun náhradním matkám, které jim během 16 měsíců od března 2020 do července 2021 porodily celkem 21 dětí! První přišel na svět chlapec Mustafa, zatím poslední je pak tříměsíční holčička Judy.

Platí 16 chův

„Jsem máma jako každá jiná. Všechen čas trávím s dětmi,“ říká Kristina. Ale tak obyčejná zase není. Manžel vydává přes dva miliony korun ročně, aby měla k ruce 16 chův! S nimi absolvuje nikdy nekončící kolotoč nákupů. Týdně utratí 122 tisíc a mezi nutnými věcmi je mj. 20 velkých balíků plenek a 53 balení kojenecké výživy. Dětí ovšem chtějí mít ještě daleko víc. „Mluvili jsme o tom, že klidně přes sto,“ směje se Kristina. Několik potomků by ráda porodila i sama, ale uznává, že v tuto chvíli je to obtížné – vždyť už se stará o 22 ratolestí!

Matkám jen zaplatí, ale nevidí je...

Náklady na jednu náhradní matku jsou kolem 200 tisíc korun a gruzínské zákony Kristinu a Galipa nijak neomezují. Podmínkou je, aby dvojice žila v heterosexuálním manželství, což splňují. „Vše zařídí klinika v Batumi, my dva se s náhradními matkami vůbec nesetkáme,“ vysvětluje mladá Ruska.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.