Sdružení Souznění z České Lípy: Naše srdce je největší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Sdružení Souznění z České Lípy: Naše srdce je největší!

Letos si členové spolku usmysleli, že z proutí upletou největší srdce v republice.
Letos si členové spolku usmysleli, že z proutí upletou největší srdce v republice. (Foto Aha! – Josef Slabý a spolek Souznění)

Už dva roky se sdružení Souznění v čele s Martinem Šimončičem (50) stará o Holý vrch v České Lípě. Letos si členové spolku usmysleli, že z proutí upletou největší srdce v republice. A povedlo se. Jejich rekord potvrdila i agentura Dobrý den. Na Českolipsku prostě mají lidé srdce.

Na výrobu obřího srdce padlo 1500 vrbových proutků. „Kamarádka má kolem zahrady samé vrby, takže materiál jsme brali odtamtud,“ řekl hlavní iniciátor nápadu Martin Šimončič. Samotná výroba symbolu lásky o velikosti necelé tři metry na výšku a více než dva a půl metru na šířku »schramstla« kolem 150 hodin. „Přípravy kostry a všeho okolo trvalo přibližně měsíc. Samotné vyplétání zabralo asi deset dní,“ vypočítal Martin Šimončič, který se pod vedením kamarádky a členky spolku Evy Slánské, do pletení vrhl. Obří srdce teď můžou vidět návštěvníci Holého vrchu, kde je mezi stromy proutěný obr instalován. „Myslím, že životnost nebude moc dlouhá. Popravdě nepočítám s tím, že by srdce přežilo zimu,“ dodal Martin Šimončič.

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.