Statečná Viktorka (13): Z řeky vytáhla kamaráda (11) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Statečná Viktorka (13): Z řeky vytáhla kamaráda (11)

Viki Kudrnová dostala od hejtmana Josefa Suchánka pamětní list, chytré sportovní hodinky, kytici a tašku plnou dárečků.
Viki Kudrnová dostala od hejtmana Josefa Suchánka pamětní list, chytré sportovní hodinky, kytici a tašku plnou dárečků. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Z rozvodněné řeky vytáhla o prázdninách mladšího kamaráda (11). Hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek za to včera školačku Viktorii Kudrnovou (13) ze ZŠ Demlova v Olomouci před celou třídou vyznamenal.

 „Pro mě je to silný příběh. Když máme kolem sebe takové lidi, přece jenom se každému z nás žije lépe. Pokud se něco stane, je skvělé, že nám někdo pomůže. V jakémkoli věku, a když je ten věk třináct let, tak jako je Viktorce, je to o to úžasnější,“ chválil statečné děvče hejtman.

Jak se vše seběhlo? Při táborové hře se jeden z menších chlapců i přes striktní zákaz přiblížil k rozvodněné řece. Jenže na kluzkém břehu mu ujely nohy a spadl do ní. „Viděla jsem, že jde Jirka k vodě. Říkala jsem si, kam to leze, když tam vůbec nemáme chodit,“ popsala situaci Viki. Pak viděla, jak hochovi ujely nohy a spadl do vody. „Zajel do ní až po hlavu a začal ho unášet proud. Tak jsem pro něj prostě skočila. Nepřemýšlela jsem nad tím, co dělám, nebyl čas. Myslím, že by to v mé situaci udělalo hodně lidí,“ usmála se Viktorie, jako by se nechumelilo...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.