Lev je blízko - TO CHCEŠ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lev je blízko - TO CHCEŠ!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Limpopo Police/Facebook)

Ředitelka lví rezervace v jihoafrickém Harrismithu už měla dost klasických forem zoo, kde zvířata celé dny pochodují dokola v malých klecích, a rozhodla se dát šanci změně. Prostě to otočila...

Německý fotograf nabídl do lvího parku klec, jenže ne pro lvy, ale pro lidi! Kostku, odkud divoká zvířata fotografoval, upravili pro běžné návštěvníky. Je malá, bezpečná a turisté v ní mají možnost poznat život zvířat i z druhé strany, jsou totiž zavření uprostřed přírody, mezi 77 zvědavými lvy!

Lidem nehrozí žádné nebezpečí, ale kočičky se o klec rády třou, koušou ji, či na ni dokonce skáčou a perou se u ní! „Je to pro lvy zpestření života. Mají novou mentální a fyzickou stimulaci, což je dobré pro všechna zvířata v zajetí,“ líčí Suzanne Scottová (53), šéfka parku. Lidi jsou pro lvy podobná atrakce jako pro mnohé z nás zvířata v zoo a chtějí je prozkoumat, jak to jen jde.

„Každých pár měsíců je klec pečlivě kontrolována odborníky, abychom si byli jisti, že unese i dvě těžká a třeba i skákající zvířata!“ dodává ještě Scottová, nejen ředitelka, ale také fotografka, která se věnuje záchraně lvů již léta a jejíž smečka brzy dosáhne počtu 100. Klec je velkým lákadlem pro fotografy, kteří mají možnost se ke lvům přiblížit na centimetry a zachytit až neuvěřitelné snímky! Celý zážitek stojí okolo 5000 korun, ale je opravdu nezapomenutelný. „Výtěžek jde na podporu parku, pomáhá nám krmit a chránit lvy. Nyní očekáváme dalších sedmnáct lvů, kteří u nás najdou útočiště,“ uzavírá Suzanne. avírá Suzanne.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.